Türk yapımı 4 milyon Euro'luk yat

Türk yapımı 4 milyon Euro'luk yat

Türk yapımı 4 milyon Euro'luk yat
Antalya'da üretilen mega yat Cannes ve Monaco Boat Showlarda görücüye çıkacak

Antalya'da Türk mühendis ve işçisinin emeği ile yapılan ''Mitsi' adlı mega yat denize indirildi.

Peri Deniz Araçları Sanayi ve Ticaret AŞ'den alınan bilgiye göre, şirketin uluslararası standarttaki Antalya tersanesinde yapılan 29 metre boyundaki mega yatın mühendislik hizmetlerinde, dünya yat sektörünün önemli isimlerinden Bill Dixon ve High Modulus'un imzası yer alırken, Scaro Design tarafından da iç ve dış tasarımı gerçekleştirildi.

Geçen yılki Cannes Fuarı'nda ''en iyi iç tasarım'' ödülünü alan ''Peri 29'' serisinin en yeni, en hafif ve en hızlısı olan ''Mitsi''nin tasarımındaki modern hatlar ve gövdesindeki güçlü kompozit yapı, ''sandviç' yapısı ile kendi alanında farklılık yaratıyor.

Üst güvertesinde 8 kişilik yemek masası, güneşlenme alanları ve bar bulunan yatın karbon kolları sayesinde, görüş alanını bozan ve rüzgarlı havalarda rahatsızlık veren krom taşıyıcılar kullanılmadı.

Peri 29 serisinin dış tasarımı gibi iç mekan dizaynı da, özgün ve çağdaş bir tasarımı ilke edinen Scaro Design tarafından gerçekleştirildi. Kompozit konstrüksiyonun hafifliği ve sağlamlığı iç mekanı rahatlatırken, yatlardaki klasik tasarımın sınırları ortadan kalktı. Kendine özgü talepleri olan müşteriler için tasarlanmış, özel ve lüks bir yaşam tarzını yansıtan Peri 29 serisinde, salon iki ayrı bölümden oluşuyor. Geniş ve rahat iki kanepenin bulunduğu oturma bölümü, konforlu, şık yemek salonu ile ana güvertede ve salonun bitişiğinde bulunan mutfak, teknede yaşayanların ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde konumlandırılıyor.

Adı ve uyruğu açıklanmayan bir iş adamına yaklaşık 4 milyon avroya satılan ''Mitsi''ye İngiliz bayrağı çekildi.

Eylül ve ekim aylarında Cannes ve Monaco Boat Show Fuarlarında görücüye çıkacak olan mega yat, Antalya Serbest Bölgesi'nden alınarak Çelebi Marina'ya çekildi.

HTEKONOMİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER