Türk Lirası Logo Çalışması, Ödül: 25 bin TL

Merkez Bankası, Türk Lirası için özgün bir simge bulmak için kolları sıvadı. Dünyada dolar için $, euro için €, pound için £ ve yen için ¥ sembolleri en tanınan para birimi simgeleri...

Türk Lirası Logo Çalışması,  Ödül: 25 bin TL
Merkez Bankası da Türk lirasının itibarın perçinlenmesi, dünyada bilinirliğinin artması ve yazılışının kolaylaştırılması için Türk lirasını özgün, estetik, yazımı kolay ve akılda kalıcı şekilde temsil edebilecek bir simge belirlemek üzere ‘TL Simge Yarışması’ açtı.

18 yaşını doldurmuş her Türk vatandaşının katılabileceği yarışma için başvurular 3 Ekim’de başlayacak ve 31 Ekim saat 17:30’a kadar devam edecek. Yarışmanın başvuru formuna Merkez Bankası’nın internet adresindeki ‘TL Simge Yarışması Şartnamesi’ bağlantısından ulaşılabilecek.

En fazla 3 başvuru hakkı

Merkez Bankası, yarışmaya katılanların kendilerine birer rumuz bulması şartını getirdi. Başvuru formunda hem yarışmacının rumuzu, hem de ismi yer alacak. Ancak, Merkez Bankası’na gönderilecek olan zarfın üzerine, tasarımların arkasına ve CD’lere isim yerine sadece 5 harfli veya rakamlı bir rumuz yazılacak. En fazla 3 tasarımla yarışmaya katılabilecek yarışmacılar, her tasarım için ayrı bir rumuz seçecek.

Farklı yarışmacıların aynı rumuzla başvurması halinde Merkez Bankası rumuza ek yapabilecek. Değerlendirme jürisinde üniversitelerin güzel sanatlar ve tasarım bölümlerinden öğretim görevlileri de yer alacak. Yarışmada birinciye 25 bin lira verilecek. 3 adet de 2500 liralık teşvik ödülü olacak. Merkez Bankası hiçbir tasarıma ödül vermeme ve kazanan tasarımı TL simgesi olarak kullanmama hakkına da sahip. Sonuçlar 19 Aralık’ta açıklanacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER