THY'den 165 bin yolcuyla tarihi rekor!

THY'den bayramda rekor doluluk oranı! THY bayramda dış hatlarda yüzde 88 doluluk oranını yakaladı.

THY'den 165 bin yolcuyla tarihi rekor!
THY'den 165 bin yolcuyla tarihi rekor!


THY'den bayramda rekor doluluk oranı! THY bayramda dış hatlarda yüzde 88 doluluk oranını yakaladı.

THY, 9 günlük bayram tatili öncesinde dün Atatürk Havalimanı’nda 90 bini giden, 75 bini de gelen olmak üzere toplam 165 bin yolcuyu taşıyarak tarihi bir rekora imza attı.

 
Türk Hava Yolları bayram öncesi yolcu rekoru kırdı. Firma 2 günde 165 bin yolcu taşıdı. Rekor haberini dün sabah erken saatlerde Atatürk Havalimanı’na gelerek bayram operasyonunu yerinde teftiş eden Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı verdi. Aycı, “Cuma 86 bin civarında, bugün 89 bin 200 yolcu civarındayız. Pas yolcuları da sayarsanız cumartesi 90 bini geçmiş olacağız. Bunun yanı sıra 70- 75 bin civarı dönüşleri de gördüğümüz zaman bugün yaklaşık 165 bin civarında giriş - çıkış olacak. Çok bereketli bir bayram yaşıyoruz. Uzun zamandır beklediğimiz bir tabloydu bu. Umarım bayram sonrası da devam eder. Doluluklar oranlarımız iç hatlarda yüzde 92’lerde, dış hatlarda yüzde 88’ler seviyesinde. Bu rakamları yakaladığımız için mutluyum” dedi. 


THY Kargoda hedef büyük: 960 milyon dolar ciro 

2017 yılında kargoda sıçrama yapacaklarını belirterek, “Yeni yapılanmamızın ayak seslerini 2017’de göreceksiniz. 960 milyon dolarla bitecek kargo cirosu. Önümüzdeki yıl 1 milyar doları aştığını göreceksiniz. Şirketin şu anda yüzde 10’unu oluşturuyor kargo gelirleri. Gelecekte kargo gelirlerimizin şirketimiz büyüklüğü içinde yüzde 15’e gelmesini bekliyoruz. Özellikle Uzakdoğu ve Asya pazarı çok ciddi şekilde büyüyecek” dedi. Anadolujet’in kurumsal kimliği ile ilgili yeni çalışma yaptıklarını anlatan Aycı, müşteri sadakatini sağlamak üzere bazı programları farklı hale getireceklerini söyledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER