Seks ve uyuşturucu İngiltere ekonomisine 16,7 milyar dolar kazandırdı

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi (ONS), seks turizmi ve yasa dışı uyuşturucu piyasasının yaklaşık 10 milyar sterlin (16,7 milyar dolar) değerinde hacim oluşturduğunu açıkladı.

Seks ve uyuşturucu İngiltere ekonomisine 16,7 milyar dolar kazandırdı
ve uyuşturucu İngiltere ekonomisine 16,7 milyar dolar kazandırdı

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi (ONS), turizmi ve yasa dışı uyuşturucu piyasasının yaklaşık 10 milyar sterlin (16,7 milyar dolar) değerinde hacim oluşturduğunu açıkladı. Bu rakamın, gayri safi yurtiçi hasılanın (GSYH) yaklaşık yüzde 1 kadar olduğunu belirtti.

İngiltere’de fuhuşa izin verilmesine rağmen genelevler, muhabbet tellallığı ve hizmetlerinin reklamı yasak. ONS, bu yasadışı sektörüne dair tahminlerde bulunmak için, fuhuş sektörün çalışanlarına yardım eden hayır kırımlarının bilgilerini kullandı. Ayırca, Hollanda’da hayat kadınlarının elbise, kontraseptifler ve diğer benzer ürünler için yaptığı harcamaların ele alındığı bir araştırmadan yararlandı. Hollandalı uzmanlar, toplam harcama tutarına dayanarak ortalama müşteri sayısı ile hizmetlerin maliyetini hesapladı.

Uyuşturucu piyasası, uyuşturucu bağımlılarının sayısıyla ilgili resmi istatistiğe göre değerlendirildi. ONS, uyuşturucu maddeleri ithal edildiğinden bu piyasanın İngiltere’nin ticaret açığını teşvik ettiğini vurguladı.


Kaynak : www.turkish.ruvr.ru

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2014, 11:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER