Ramazan Kolisi Satışları Yüzde 71 Arttı

 Ramazan ayı özelinde gerçekleştirdiği yeni araştırmasının sonuçlarını yayınladı. 2020 yılına kıyasla bu yıl Ramazan kolisi satışı yüzde 71 artış gösterdi.

Ramazan Kolisi Satışları Yüzde 71 Arttı

Ramazan Kolisi Satışları Yüzde 71 Arttı

 Ramazan ayı özelinde gerçekleştirdiği yeni araştırmasının sonuçlarını yayınladı. 2020 yılına kıyasla bu yıl Ramazan kolisi satışı yüzde 71 artış gösterdi.

Bir ay boyunca en çok alışveriş yapılan saatler 14:00-15:00 olurken, online mecralarda en çok aranan kelimeler çay, çorba ve tatlı oldu. İş yeri alışverişinde cep telefonu satışı arttı. Ramazan ayında en çok alışveriş yapan ilk 5 şehir ise İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli ve Bursa oldu.

Salgın ve kısıtlamalar nedeniyle Ramazan döneminde evlerinde kalan tüketiciler; hızlı, hijyenik ve güvenilir alışveriş yapmaya olanak tanıyan online alışverişi tercih etti. İş yeri alışverişinde yeni bir dönem başlatan Avansas.com ise bu dönemde tüketiciler tarafından gerçekleştirilen harcama verilerini açıklayarak satışlarda yaşanan artışa dikkat çekti. Ramazan ayında 2020 yılına kıyasla koli satışları bu yıl yüzde 71 artış gösterdi. Gıda ve mutfak kategorisinde ise bir önceki yıla göre yüzde 93 oranında ivmeli bir artış gerçekleşti.

Ramazan’da en çok çay, çorba ve tatlı kelimelerini arattık

Değerlendirme sonuçlarına göre Ramazan döneminin yıldızı İstanbul oldu. Bu dönemde en çok alım yapan ilk 10 şehir sırasıyla şu şekilde açıklandı; İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Bursa, Tekirdağ, Muğla, Manisa, Antalya ve Balıkesir.

Ramazan’dan önce 11:00-12:00 olan en yoğun saat dilimi, Ramazan ayı boyunca 14:00-15:00 saat aralığına doğru kaydı. Bu dönemde çay, çorba ve tatlı en çok taratılan kelimeler arasında yer alırken, Avansas.com’dan yapılan alışverişlerin ortalama sepet tutarında bir önceki aya göre önemli bir değişiklik yaşanmadı.

İş yeri alışverişinde cep telefonu satışı arttı

İş yeri sahipleri ve yöneticileri; Ramazan döneminde de iş yeri ihtiyaçlarında, aldığı ek hijyen önlemleri sayesinde aracısız ve hijyen riski oluşturmadan, tek elden teslimat gerçekleştirildiği bilinen Avansas’ı tercih etti. Bu dönemde Ramazan kolisi haricinde iş yerlerinin en çok satın aldığı ürünler; fotokopi kağıdı, cep telefonu, cerrahi maske, kağıt havlu, tuvalet kağıdı, çay ve plastik klasörler oldu.
 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER