PTT İLE ETİ MADEN İŞLETMELERİ ARASINDA DEV İŞBİRLİĞİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı M. Cahit Turhan: “Bu iki köklü kurumun arasında gerçekleşen işbirliği protokolünü sahaya verilen önemin bir yansıması olarak değerlendiriyorum”

PTT İLE ETİ MADEN İŞLETMELERİ ARASINDA DEV İŞBİRLİĞİ
 PTT İLE ETİ MADEN İŞLETMELERİ ARASINDA DEV İŞBİRLİĞİ
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı M. Cahit Turhan: “Bu iki köklü kurumun arasında gerçekleşen işbirliği protokolünü sahaya verilen önemin bir yansıması olarak değerlendiriyorum”

ETİ MADEN ÜRÜNLERİ PTT GÜVENCESİ İLE DÜNYAYA ULAŞACAK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez:

“En değerli yeraltı kaynağımızı işleten Eti Maden, en güzide yerüstü teşkilatımız PTT ile güçlerini birleştiriyor”

“İş birliği ile önemli bir kalite, zaman ve maliyet avantajı sağlanacak”


PTT AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik:

“Gerçekleştireceğimiz iş birliği ile her iki kurumumuzu verimlilik, etkinlik ve karlılık adına ileriye taşıyacağız”


Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü Serkan Keleşer:

“PTT ile gerçekleştirdiğimiz iş birliğiyle önemli bir kalite, zaman ve maliyet avantajı sağlayacağız”


Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT AŞ) ile Eti Maden İşletmeleri arasında iş birliği protokolü imzalandı. İmza törenine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı M. Cahit Turhan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönnmez, PTT AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik ve ETİ Maden İşletmeleri Genel Müdürü Serkan Keleşer katıldı.


İmzalanan protokol ile Eti Maden İşletmelerinin ulusal ve uluslararası lojistik ihtiyaçları PTT güvencesi ile sağlanacak. Eti Maden çalışanları PTT’nin bankacılık tecrübesi ile PTT Kart avantajlarından yararlanabilecek.


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı M. Cahit Turhan, her kamu çalışanının ve yöneticilerinin asıl işinin sahada olduğunu vurgulayarak, “Saha demek hayat ve dinamizm demektir, millet demektir, hizmet demektir. Bu iki köklü kurumun arasında gerçekleşen işbirliği protokolünü sahaya verilen önemin bir yansıması olarak değerlendiriyorum” dedi.

İmzalanacak protokol sayesinde, iki stratejik kurumun 14’ün üzerinde iş kaleminde birlikte hareket edeceklerini kaydeden Turhan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bunların içinde lojistikten kargo taşımacılığına, sigortacılık çözümlemelerinden bankacılık hizmetlerine kadar çok önemli hizmet kalemleri yer alıyor. Bir yanda 179 yıllık tecrübesini çağımızın teknolojisiyle birleştiren, yenilikçi ürün ve hizmetleriyle vatandaşımızın hayatını kolaylaştıran, yaygın hizmet ağıyla yurdumuzun dört bir yanına hizmet götüren Posta ve Telgraf Teşkilatımız var. Diğer yandaysa, stratejik yeraltı kaynağımız bor madenini işleyerek ürettiği enerjiyle ülkemizin geleceğini aydınlatan, Ar-Ge çalışmalarıyla borun kullanım alanını genişleterek her geçen gün ekonomimize katma değer üreten, dünyanın bor lideri, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğümüz var. Anlaşmanın ülkemiz ve milletimiz için hayırlı ve bereketli olacağına yürekten inanıyorum.”

“Bor’un ülkesi Türkiye anlayışı ile devasa adımlar atmaya devam edeceğiz”

“Bor’un ülkesi Türkiye” anlayışıyla, Bor’da ve Bor’a dayalı sektörlerde inovasyona dayalı olarak hareket edecekleri mesajını veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, gerek tek olarak gerekse iş birlikleriyle daha da büyüyerek yola devam edeceklerini sözlerine ekledi. Dönmez, “Ortaya koyduğumuz bor vizyonuna katkı yapacak şekilde, ürün sunumumuzu ve hizmet kalitemizi artırmak için sektörler arası iş birliklerinin hayati olduğuna inanıyorum” dedi.

PTT ile yapılan iş birliğiyle iki kurumun gücüne güç katacağını ve önemli bir kalite, zaman ve maliyet avantajı sağlayacağını kaydeden Dönmez, “Türkiye’nin yüz akı kurumlarımızdan birisi PTT, girdiği yeniden yapılanma süreciyle iştirak ve şirketleri ile birlikte; kargo, taşıma, nakliye ve lojistikten, personele dayalı hizmetler, e-ticaret ve tedarik zinciri uygulamaları gibi oldukça geniş bir yelpazede faaliyetlerini başarılı bir şekilde sürdürüyor” ifadelerini kullandı.

İş birliği hakkında bilgi veren Dönmez, protokolün bor ürünlerinin fabrikadan limanlara taşınması; birbirinin devamı ve tamamlayıcısı niteliğindeki iş makineleri, kara, deniz ve demir yolu ekipmanlarıyla gerçekleştirilen iş paketlerini ve her türlü personele dayalı hizmet alımlarını da kapsayacağını belirtti.

“Türkiye’nin geleceğine katkı sağlayacağız”

Tarihi bir iş birliği anlaşmasını gerçekleştirdiklerini kaydeden PTT AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, “Sayın Cumhurbaşkanımızın 2023 vizyonu çerçevesinde Sayın Bakanlarımızın liderliğinde, onların koymuş olduğu hedeflere ulaşabilme adına yaptığımız çalışmalardan, kardeş kuruluşumuz Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürümüz Serkan Bey ile beraber insanımızın himmetini, ülkemizin değerlerini daha iyi nasıl ileriye götürürüz diye oturup düşündük, çalıştık. Bu kapsamlı çalışmayı bugün imza ile noktalamış olacağız” diye konuştu.

İmzalanan protokol ile ülke geleceğine büyük katkı sağlamayı hedeflediklerini belirten Bozgeyik, “Türkiye’nin geçmişinde ve geleceğinde var olan PTT’nin, ülkenin geleceği olan madenlerin en önemli kuruluşu Eti Maden ile yaptığı iş birliğiyle; daha ileride neler yapabiliriz, hayatı nasıl kolaylaştırırız, ülke ekonomisini nasıl daha ileriye götürürüz diye düşünüyoruz. Yaptığımız bu çalışma, her iki kurumumuzu verimlilik, etkinlik ve karlılık adına ileriye taşıyacak bir anlaşma olacak. Bu anlaşmayla sadece iş birliğimizi geliştirmeyeceğiz, işlerimizin daha başarılı yürüyebilmesi verimliliğini de ölçmüş olacağız “dedi.

“Amacımız ürünleri yurtiçi faaliyet alanlarımızdan dünyanın 100 ülkesine zamanında ulaştırmak”


PTT ile imzalanan protokol kapsamında ürünlerini dünyanın dört bir yanına daha hızlı ve güvenli bir şekilde ulaştıracaklarını ifade eden Eti Maden Genel Müdürü Serkan Keleşer şu ifadeleri kullandı: “Eti Madenimiz dünya bor rezervinin yaklaşık yüzde 73’üne sahip. Ürünlerimizi yaklaşık 100 ülkede 380 destinasyonda zamanında ulaştırıyoruz. Eğer bir müşterinin güvenini kaybedersek, ürünleri zamanında ulaştıramazsak bu bize kayıp olarak dönecektir. Lojistik de bu konuda yaptığımız işin en önemli ayağıdır. 3 hafta önce protokol çalışmalarına başladık. Bu konuda çok detaylı çalışmalar yaptık. Amacımız ürünleri yurtiçi faaliyet alanlarımızdan dünyanın 100 ülkesine zamanında ulaştırmaktır.”

Eti Maden’in üretim, lojistik, pazarlama ve satış yaptığını belirten Keleşer, “Eti Maden bir kamu kurumudur ama standart bir kamu kurumu değildir. Eti Maden dünyada yaklaşık 5000’e yakın müşteriye ürünlerini ulaştırmaktadır. Cirosunun yüzde 98’i ihracattır. Bu ihracatın sonucunda ülkemize yaklaşık 1 milyar dolara yakın gelir elde ediyoruz” dedi.


İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER