NİĞTAŞ İHRACATTA HEDEF BÜYÜTTÜ

KARA KITA’YA BEYAZ CEVHER İHRACATI AGONLARLA TAŞIDIĞI KALSİTİ NİĞDE’DEN 40 ÜLKEYE İHRAÇ EDİYOR

NİĞTAŞ İHRACATTA HEDEF BÜYÜTTÜ
NİĞTAŞ İHRACATTA HEDEF BÜYÜTTÜ

KARA KITA’YA BEYAZ CEVHER İHRACATI AGONLARLA TAŞIDIĞI KALSİTİ NİĞDE’DEN 40 ÜLKEYE İHRAÇ EDİYOR

İhracat pazarlarını 2016 yılında 40’tan 60 ülkeye çıkarmayı hedefleyen Niğtaş, kapasite artışına gidiyor

Türkiye’nin en önemli kalsit üreticilerinden Niğtaş, ihracatla büyümeye devam ediyor. Niğtaş Grup Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı Sakin Aruk, 2016 yılında ihracat yaptıkları ülke sayısını 40’tan 60’a çıkaracaklarını açıkladı. Bunun için kapasite artışına da gittiklerini belirten Aruk, 2016 yılında ihracatta tonaj olarak yüzde 20’lik bir büyüme ile 150 bin tonluk ihracatı hedeflediklerini vurguladı.

Kara Kıta’ya beyaz cevher ihracatı
Niğde’nin dünyanın en beyaz ve saf kalsit rezervlerine sahip olduğunu söyleyen Sakin Aruk, dış pazarlarda rakiplerine kıyasla coğrafi özelliklerinin avantajını çok iyi kullandıklarını ve bu sayede Niğde kalsitinin adını tüm dünyaya duyurduklarını belirtti. Aruk, “Dünyanın en büyük rezervlerine sahip olan Çin’e ve Amerika’ya bile kalsit satıyoruz. Bunun en önemli sebebi ise ürünlerimizin saflığı, beyazlığı ve içerdiği yüksek kalsiyum karbonat yüzdesi ile yüksek kalitedeki üretim yaklaşımımız” dedi. Afrika’da dahi Niğde kalsitinin kullanıldığını ifade eden Aruk, kalsitin özellikle plastik, cam, boya, kablo, kağıt, boru, tarım ve gübre sektörlerinde kullanıldığını belirtti.

Vagonlarla kalsiti dünyaya taşıyorlar
Niğde’nin Mersin ve İskenderun limanlarına yakın olmasının önemli bir avantaj olduğunu dile getiren Sakin Aruk, vagonlarla kalsiti Mersin ve İskenderun’daki kendi depolarına ulaştırdıklarını buradan da dünyaya taşıdıklarını açıkladı.

Ar-Ge ekibi sayesinde özel dikim ürünler üretiyor
Niğtaş bünyesinde 30 kişilik Ar-Ge ekiplerinin bulunduğunu belirten Sakin Aruk, bu çalışmalara 2009 yılında TÜBİTAK desteğiyle başladıklarını anlattı. Şu anda 100’e yakın kalsit ürünlerinin bulunduğunu dile getiren Sakin Aruk, Ar-Ge ekiplerinin çalışmalarıyla hem ürün çeşitliliğini hem de katma değeri yüksek ürün sayısını artırmaya devam ettiklerini söyledi. Sakin Aruk, bugün ulaştıkları noktada her bir müşterinin ihtiyacına uygun özel dikim tabir edilebilecek ürünler ürettiklerini ifade etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER