MİGROS KADIN TARIM ÜRETİCİLERİNE DESTEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR

Türkiye’nin en fazla meyve ve sebze satan perakendecisi Migros, tarımsal alanda kadınların güçlenmesine ve kadın girişimciliğinin artmasına katkı sağlayan yatırımlarını güçlendirerek sürdürüyor.

MİGROS KADIN TARIM ÜRETİCİLERİNE DESTEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR

MİGROS KADIN TARIM ÜRETİCİLERİNE DESTEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR
Türkiye’nin en fazla meyve ve sebze satan perakendecisi Migros, tarımsal alanda kadınların güçlenmesine ve kadın girişimciliğinin artmasına katkı sağlayan yatırımlarını güçlendirerek sürdürüyor.

Migros, Birleşmiş Milletler Uluslararası Çalışma Örgütü (UN-ILO) ortaklığıyla kurulan Meryem Kadın Kooperatifi’nden 130 bin adet atom salata alımı gerçekleştirdi. Doğa dostu ve sürdürülebilir tarım teknikleriyle kadın tarım emekçileri tarafından yetiştirilen hasat tazeliğindeki ürünler, Migros mağazalarındaki yerini aldı.

Türkiye’nin en büyük taze gıda alımı yapan perakende şirketi Migros, kadın kooperatifleriyle sürdürdüğü iş birliklerine hız kesmeden devam ediyor. Tarımsal alanda kadınların güçlenmesini sağlayan projelerinin yanı sıra kadın kooperatiflerinden yaptığı alımlarla kadın girişimcilere destek olan Migros, Birleşmiş Milletler Uluslararası Çalışma Örgütü (UN-ILO) ile Adana Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla kurulan Meryem Kadın Kooperatifi’nden son bir haftada 400 kasa Atom Salata satın alındı. Toplamda ise 130 bin adet Atom Salata alımı yapılacak. 

Kadınları desteklemek amacıyla kurulan Meryem Kadın Kooperatifi’nden tedarik edilen ve dikiminden hasatına kadar olan tüm süreçte kadın tarım emekçilerinin dokunuşuyla üretilen atom salatalar, Migros müşterileriyle buluşuyor.

“Tarımsal alanda kadınların güçlenmesine ve kadın girişimciliğinin artmasına katkıda bulunuyoruz”

Migros’un cirosunun yüzde 77’si tarıma dayalı bir şirket olduğunu belirten Migros Ticaret A.Ş. Meyve Sebze Pazarlama Direktörü Yener Arslan, “Türkiye genelinde birçok kadın kooperatifiyle iş birliği içerisindeyiz.  Çalıştığımız kadın kooperatiflerine bir yenisini daha ekleyerek, Meryem Kadın Kooperatifi’nden atom salata alımı yaptık. 135 kadının ve 15 kadın proje ekibinin destekleriyle üretilen ve üretimin her aşamasında kadınların emeğinin olduğu ürünleri en taze şekilde Türkiye’nin dört bir yanındaki müşterilerimize ulaştırabilmek için 15 gün arayla alımlarımızı gerçekleştireceğiz. Migros olarak, yaptığımız iş birlikleri ile hem sürdürülebilir tarımın desteklemesine hem de bin bir emekle üretim yapan kadınların kendi başarı hikayelerini yazmalarına vesile olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bundan sonraki süreçte yerel üreticiler olan çalışmalarımızı artırarak sürdüreceğiz.”

“Migros’un tarıma ve kadına verdiği değer ile emeklerimiz 81 ilde halkımızla buluşuyor”

Migros’un tarıma ve kadın emekçilerin çalışmalarına verdiği öneme değinen Meryem Kadın Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Sultan Nur Yıldız, “Tarımsal alanda kadınların güçlenmesi ve girişimciliğin artmasına katkı sağlamak amacıyla Migros’un yaptığı alımlar kadın tarım emekçilerimize umut oluyor. Bu kapsamda; ürettiğimiz ürünlerin tamamı olan 130 bin adet Atom Salatanın Migros müşterileriyle buluşacak olmasından mutluluk duyuyoruz. İnanıyorum ki, kadın tarım emekçilerimiz tarafından yetiştirilen hasat tazeliğindeki ürünler Migros’un destekleriyle günden güne daha da fazla müşteriyle buluşacak. Bu değerli projeye katkı sağlayan Migros, Birleşmiş Milletler Uluslararası Çalışma Örgütü (UN-ILO) ve Adana Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum.”
 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109