Kredi çekenler Yapılandırma için Mutlaka başvursun

Şu andaki mevcut orandan daha yüksek oranla kredi çeken vatandaşlar çekmiş oldukları kredisini yapılandırabilir.

Kredi çekenler Yapılandırma için Mutlaka başvursun
Kredi çekenler Yapılandırma için Mutlaka başvursun
Şu andaki mevcut orandan daha yüksek oranla kredi çeken vatandaşlar çekmiş oldukları kredisini yapılandırabilir.

Tüketiciler bankalara mutlaka dilekçe ile başvursun. Eğer ret yanıtı alırsa başvurusunun olumsuz karşılandığına dair yazılı cevabı alsın, tüketici mahkemelerine başvursun. Karar vatandaş lehine çıkacaktır.


"Bankalar oran yüksekken, 'Siz çekin düşünce yapılandırırız' diyorlardı" 

Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Genel Başkan Yardımcısı ve Emlak Komisyonu Başkanı Hatice Kolçak da çok sayıda tüketicinin derneğe başvurarak yapılandırma konusunda bankalardan olumsuz yanıt aldığını belirttiğini, bu konuda hayli şikayet olduğunu söyledi.
Tüketicilerin "Ben de bu orandan faydalanmak istiyorum. Neden bize bu oran uygulanmıyor" diyerek derneği mail ve SMS yağmuruna tuttuğunu belirten Kolçak, vatandaşın lehine olan gelişmenin tüketiciye uygulanması gerektiğini vurguladı.
Kolçak, "Oran yüksekken bankalar tüketicilere 'Nasıl olsa bu oran düşecek, siz çekin sonra yapılandırırız' diyorlar. Şimdi sözlerinde durmuyorlar. Özellikle orta ve düşük gelirli vatandaşlar bu oranların düşmesini aylardır bekliyordu. Ancak bankalar, onların bu avantajdan yararlanmasına engel oluyor. Burada bankalar işgüzar davranıyor." şeklinde konuştu.
Bankaların artık tüketicileri düşünmesi gerektiğini vurgulayan Kolçak, "Bankalardan, daha yüksek oranla kredi çeken tüketicilerin yeni ve daha düşük oranlardan faydalanması konusunda olumlu adım atmalarını istiyoruz." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bankalara konut kredisi faizlerini düşürme çağrısında bulunmuş, "Finans sektörüne sesleniyorum. Bakın siz de lütfen faizlerinizi düşürün. Bu millete, vatana eğer hizmet verecekseniz düşürün, biraz az kazanın. Yatırımcı, sizin vereceğiniz bu ucuz krediyle bu ülkede çok daha farklı adımları atabilsin" demişti. 
Erdoğan'ın çağrısı üzerine bankalar peş peşe harekete geçti. Bankalar yaptıkları açıklamalarla konut kredilerinde faiz oranlarını yüzde 1`in altına çekiyor.
İLK HAMLE ZİRAAT'TEN

Konut kredisi faiz indirimlerinde ilk hamle Ziraat Bankası'ndan geldi. Bankadan konut kredisi faiz oranları, 1-24 ay vadelerde yüzde 0,82'ye, 25-60 ay vadelerde yüzde 0,90'a ve 61-120 ay vadelerde de yüzde 0,95'e çekti.
ZİRAAT BANKASI KREDİ BAŞVURUSU İÇİN TIKLA

Türk Ekonomi Bankası (TEB), başlattığı kampanya ile ev sahibi olmak ya da konuta yatırım yapmak isteyenler için kredi faiz oranını 12 ay vadede yüzde 0,99, 36 ay vadede yüzde 1,03, kalan vadelerde ise yüzde 1,06 olarak belirledi. Kampanya Ağustos ayı boyunca sürecek. 
TEB KREDİ BAŞVURUSU İÇİN TIKLA

Denizbank, konut kredi faiz oranlarını 2 yıla kadar olan vadede yüzde 0,89'a, 5 yıla kadar yüzde 0,99'a indirdi. Banka 5 yıl üzeri vadelerde yüzde 1'in üzerine kredi vermeye devam edecek. 
DENİZBANK KREDİ BAŞVURUSU İÇİN TIKLA

VakıfBank, "SarıPanjur Halden Anlayan Konut Kredisi" kampanyası ile konut sahibi olmak isteyen müşterilerine 120 aya varan vade ve avantajlı faiz oranı imkanı sağladı. Banka, kampanya kapsamında 3-12 ay vadede yüzde 0,80, 13-36 ay vadede yüzde 0,88, 37-60 ay vadede yüzde 0,90 ve 61-120 ay vadede yüzde 0,95 faiz oranıyla kredi kullanılabiliyor.
VAKIFBANK KREDİ BAŞVURUSU İÇİN TIKLA

Şekerbank, konut kredisi faizlerinde indirime gitti. Şekerbank, farklı vadelerde uygulanacak indirimle konut kredisi faiz oranlarını 1-24 ay vadelerde yüzde 0,89'a, 25-60 ay vadelerde ise yüzde 0,99'a çekti.
ŞEKERBANK KREDİ BAŞVURUSU İÇİN TIKLA

Halkbank ev sahibi olmak isteyenlere yüzde 0,80’den başlayan avantajlı faiz oranlarıyla yeni bir konut kredisi paketi sunduğunu duyurdu. Banka, müşterilerine 1-24 ay için yüzde 0,80, 25-48 ay için yüzde 0,89, 49-60 ay için yüzde 0,90 ve 61-120 ay için yüzde 0,95 gibi avantajlı faiz oranları sunan Halkbank’ın yeni konut kredisi paketi, yeni satın alınacak konutlar için kullanılacak olup kredi üst sınırı 1 milyon TL olarak belirledi. 
HALKBANK KREDİ BAŞVURUSU İÇİN TIKLA

Kuveyt Türk konut sahibi olmak isteyenler için konut finansmanı kar oranlarında indirime gitti. Banka, 0-24 ay vadelerde yüzde 0.89, 24-60 ay vadelerde yüzde 0,99, 60-120 ay vadelerde yüzde 1,09 oranıyla tüketicilerine finansman sunacak.
KUVEYTTÜRK KREDİ BAŞVURUSU İÇİN TIKLA

Akbank’tan yapılan açıklamaya göre banka 60 aya kadar olan vadelerde konut kredisi faiz oranlarını %0,99’a indirdiğini açıkladı.
AKBANK KREDİ BAŞVURUSU İÇİN TIKLA

Garanti Mortgage 24 aya kadar vadeli kredi faiz oranını %0.95’e, 24-60 ay arası vadelerdeki konut kredi faiz oranlarını da %0,99’a düşürdü.
GARANTİ BANKASI KREDİ BAŞVURUSU İÇİN TIKLA

Finansbank konut kredisi faizlerinde indirime gitti. Banka, 10 yıla kadar tüm vadelerde konut kredisi faiz oranını aylık yüzde 0.99’a kadar düşürdü. 
FİNANSBANK KREDİ BAŞVURUSU İÇİN TIKLA

ABank, 2 yıla kadar vadeli konut kredisi faiz oranını yüzde 1,05’ten yüzde 0,89’a; 2-5 yıl arası vadede ise, yüzde 1,10’dan yüzde 0,99’a indirdi.
ABANK KREDİ BAŞVURUSU İÇİN TIKLA

Lübnan merkezli Bank Audi'nin Türkiye'deki iştiraki Odeabank, 12 Ağustos itibariyle 5 yıl vadeye kadar konut kredisi faiz oranlarını yüzde 0.99'a indirdi.
Banka 5 yıl üzeri vadede konut kredisi faiz oranlarını ise yüzde 1.05 olarak müşterlerine sunuyor.
ODEABANK KREDİ BAŞVURUSU İÇİN TIKLA

Yapı Kredi, konut kredisi faiz oranlarını 60 aya kadar olan vadelerde aylık yüzde 0.99 düzeyine çekildiğini açıkladı. 
1 Ağustos 2016’dan itibaren geçerli olmak üzere Fibabanka; 500.000 TL’ye kadar, Güzel Evim Konut Kredisi faiz oranını 5 yıl vadeye kadar %0,97’ye; 5 yıl üzeri vadede ise % 0,99’a indirdi.
YAPI KREDİ BANKASI KREDİ BAŞVURUSU İÇİN TIKLA

İş Bankası konut kredisi faizlerini Türkiye’nin Ev Kredisi Kampanyalı Faiz Oranlarını: Binde beş (% 0,5) Tahsis Ücreti ve Hayat Sigortalı (Hayat Sigortası yaptırılması koşuluyla);
1 - 120 Ay : %0,95 Tahsis Ücretsiz ve Hayat Sigortasız (Hayat Sigortası yaptırma zorunluluğu olmadan);
1 - 120 Ay : %0,99 Yukarıda belirtilen faiz oranları yeni kredi kullanımları için geçerli olup, yeniden finansman ve diğer bankalardan kullanılan kredilerin Bankamızca devralınmasında uygulanmayacak.
İŞ BANKASI KREDİ BAŞVURUSU İÇİN TIKLA

 

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2016, 19:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109