Konut fiyatları düştü Yüzde 50'ye varan oranlarda iniş söz konusu...

Konut fiyatları düştü Yüzde 50'ye varan oranlarda iniş söz konusu...

Konut fiyatları düştü Yüzde 50'ye varan oranlarda iniş söz konusu...
Konut fiyatları düştü
Yüzde 50'ye varan oranlarda iniş söz konusu...

Aydın'ın turistik ilçelerinden Kuşadası'nda, dünyada yaşanan ekonomik krize bağlı olarak yabancıların konut alımlarının durması nedeniyle emlak fiyatlarında, önceki yıllara oranla yüzde 50'ye varan oranlarda düşüş yaşandığı bildirildi.

Kuşadası Kale Emlak Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçedeki emlak piyasasında son 5 yılda yabancıların yaptığı alımlarla yaşanan canlılığın, dünyada etkili olan kriz ortamıyla birlikte durduğunu belirtti.

Bunun sonucunda ilçedeki konut fiyatlarında yarı yarıya düşüşler yaşandığını ifade eden Çelik, Kuşadası'nda müteahhitlerce yapılan yeni sitelerin de düzenlenen kampanyalarla cazip fiyat ve uygun taksit seçenekleriyle satışa sunulmasının, hazır konutların satış fiyatlarının düşmesine etken olduğunu kaydetti.

Çelik, geçen yıl ekonomik krizin etkisiyle durma noktasına gelen konut satışlarının, yılbaşından itibaren banka faiz oranlarının düşmesiyle yeniden canlanma gösterdiğini, ancak fiyatların artmadığını ifade ederek, ''Ev alacakların, Türkiye'nin hiçbir yerinde bu kadar cazip ve düşük fiyata ev bulmaları imkansız'' dedi.

Kuşadası Yakomoz Emlak şirketinin sahibi Ali Rıza Karpuzcu da 2005 yılına oranla konut fiyatlarında yüzde 40-50 oranında düşüş olduğunu belirterek, ilçede sıfır daire fiyatlarının 40-50 bin liraya, villa tipi yazlıkların ise 75 bin liraya kadar gerilediğini kaydetti.

Bu fiyatların, talepte görülen canlanmayla birlikte bir ay sonra artmaya başlamasının beklendiğini ifade eden Karpuzcu, Kuşadası'nda konut sahibi olmak isteyenlerin bu fırsatı iyi değerlendirmesi tavsiyesinde bulundu.

AA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER