KOÇTAŞ TÜRKİYE’DEKİ 32’NCİ MAĞAZASINI BURSA NİLÜFER’DE HİZMETE AÇTI

KOÇTAŞ TÜRKİYE’DEKİ 32’NCİ MAĞAZASINI BURSA NİLÜFER’DE HİZMETE AÇTI

KOÇTAŞ TÜRKİYE’DEKİ 32’NCİ MAĞAZASINI BURSA NİLÜFER’DE HİZMETE AÇTI
Ev geliştirme perakendeciliği sektörünün lider kuruluşu Koçtaş hızlı mağazalaşma stratejisi çerçevesinde Türkiye genelinde yaygınlaşmaya devam ediyor. Koçtaş’ın Türkiye’de 32’nci, Bursa’daki 3’üncü mağazası Koçtaş Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu tarafından Nilüfer’de hizmete açıldı. Koçtaş’ın 4500 m2’lik satış alanına sahip, 90 kişiye istihdam sağlayan Bursa Nilüfer mağazasının açılışında konuşan Alp Önder Özpamukçu: “Türkiye’nin önde gelen sanayi kentlerinden biri olan Bursa’da, 7 ay arayla iki yeni mağaza hizmete açıyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bursa mağazamızın ardından 2011’de yılsonuna kadar 5 yeni mağaza daha açmayı hedefliyoruz” dedi.

Ev geliştirme perakendeciliğinin lider kuruluşu Koçtaş, 2005 yılında hayata geçirdiği hızlı mağazalaşma stratejisi çerçevesinde Türkiye genelinde mağaza sayısını artırmaya devam ediyor. Türkiye’de 19 ilde faaliyet gösteren Koçtaş, 32’nci mağazasını Bursa’da tüketicilerle buluşturdu. Bursa’daki ilk mağazasını 2007 yılında Korupark Alışveriş Merkezi’nde hizmete açan Koçtaş, 2010 yılının Kasım ayında da 8.000 m2’lik Osmangazi mağazasının açılışını yapmıştı. 7 aylık kısa bir aradan sonra Bursa’daki 3’üncü mağaza Nilüfer’in açılmasıyla birlikte Koçtaş, Türkiye genelinde 19 ilde 32 mağaza ve 170 bin m2’den fazla satış alanına ulaşmış oldu. Koçtaş’ın Bursa Nilüfer mağazası Koçtaş Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu ve Koçtaş çalışanlarının katılımıyla düzenlenen bir törenle hizmete açıldı.

Alp Önder Özpamukçu: “Bursa’da 7 ay içinde 2 mağaza hizmete açtık”

Koçtaş’ın Bursa Nilüfer mağazasının açılışında konuşan Koçtaş Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu, 7 ay arayla Bursa’da yeni mağaza açıyor olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti. Bursa’nın İller Arası Rekabet Endeksi Araştırması’na göre yapılan sıralamada üç dönemde de Türkiye’nin 81 ili arasında en rekabetçi 4’üncü il olduğunu hatırlatan Alp Önder Özpamukçu: “Bursa ülkemizin gelişmiş ve önde gelen sanayi kentlerinden biri. Bursalılar’ın evlerini güzelleştirme istekleri ve Koçtaş’a göstermiş oldukları ilgi neticesinde Bursa’daki 3. mağazamızı büyük bir mutlulukla açıyoruz” dedi. Koçtaş’ın Nilüfer mağazasının 4500 m2’lik satış alanına sahip olduğunu, 90 kişiye ek istihdam olanağı sağladığını söyleyen Alp Önder Özpamukçu, 32.mağaza ile beraber Türkiye genelinde 170 bin m2’den fazla satış alanına sahip olduklarını vurguladı.

“Koçtaş yarattığı değerle sektörün bütününe katkıda bulunuyor”

Koçtaş’ın halen 19 ilde 32 mağazasıyla doğrudan 2700’den fazla kişiye istihdam yarattığına dikkat çeken Alp Önder Özpamukçu, 2011 yılı sonuna kadar 5 yeni mağaza daha açmayı planladıklarını, böylece 500 kişiyi daha Koçtaş ailesine katacaklarını sözlerine ekledi. Yılsonuna kadar açılacak mağazalar için 40 milyon dolar yatırım tutarı öngördüklerini dile getiren Alp Önder Özpamukçu, ev geliştirme perakendeciliği sektörünün lider kuruluşu olarak yarattıkları değerin sektörün bütününe katkıda bulunduğunu ifade etti. 

“Yerli ve yabancı kuruluşlar Bursa’yı yatırım merkezi olarak görüyor”

Yerli ve yabancı büyük kuruluşların Bursa’yı yatırım merkezi olarak gördüğüne dikkat çeken Alp Önder Özpamukçu, “Şehirdeki nitelikli istihdamın giderek artması, şehirleşme adına yürütülen projeler Bursa’yı bugün hak ettiği yere hızla taşımakta ve şehrin rekabet gücünü artırmaktadır” dedi. Bursa’nın tarihi dokusu ve kültürel zenginliğinin yanı sıra bulunduğu lokasyon nedeniyle de her zaman dikkate alınması gereken bir kent olduğunu vurgulayan Alp Önder Özpamukçu, 2007’den bu yana Bursalı tüketicinin Koçtaş’a büyük bir ilgi gösterdiğini de sözlerine ekledi.

“Bursa’daki yerel tedarikçilerden temin ettiğimiz ürünler Türkiye’nin dört bir yanındaki mağazalarımızda satılıyor”

Koçtaş’ın açıldığı her ilde yerel ekonomiye doğrudan ve dolaylı katkı sağladığına değinen Alp Önder Özpamukçu, Koçtaş’ta satılan ürünlerin % 85’inin yerli üreticiden temin edildiğine, Bursa’da da bu konuda oldukça verimli çalışmalar yürütüldüğüne dikkat çekti. Bursa’da yerel tedarikçi olarak Çelikpan ve Gökyıldız firmalarıyla yoğun işbirliklerinin söz konusu olduğunu belirten Alp Önder Özpamukçu, Bursa’da faaliyet gösteren 20’ye yakın yerli firmadan ürün tedarik edildiğini belirterek şöyle devam etti: “Tekstil kategorisindeki ürünlerimizin büyük bir kısmını Özdilek ve Küçükçalık firmalarından; çimento konusunda ihtiyacımızı Bursa Çimento’tan, yangın söndürücülerimizi Dalgıç firmasından, mağaza içinde kullanılan rafları ise Üçge firmasından temin etmekteyiz. Bursa’da 20’ye yakın  yerel üretici ile uzun süredir devam eden işbirliğimiz bu ürünlerin Türkiye’nin dört bir yanındaki Koçtaş mağazalarında tüketici ile buluşmasına olanak sağlıyor “dedi.

KOÇTAŞ TÜM ŞUBELERİNİN ADRES VE TELEFON NUMARALARI




YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER