Kentsel dönüşüme ilk adım 70 milyon $

Kentsel dönüşüme ilk adım 70 milyon $

Kentsel dönüşüme ilk adım 70 milyon $
Kentsel dönüşüme ilk adım 70 milyon $
Global Yatırım Holding’in iştiraki olan Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Denizli’de kentsel dönüşüme odaklı 140 milyon dolarlık ilk karma projesi Sümerpark’ın 70 milyon dolarlık alışveriş merkezi olan Sümerpark AVM’ın açılışını dün Devlet Bakanı Aliye Kavaf’ın da katılımıyla gerçekleştirdi.

2006’da Sümerbank’tan satın alınan arazi üzerine planlanan ve inşasına 2007 yılında başlanılan Sümerpark projesinde alışveriş merkezinin yanı sıra konut, hastane ve otel de yer alıyor. Toplamda 107 bin metrekare iş alanına sahip, kiralanabilir alanı 34 bin 500 metrekare olan Sümerpark AVM’de 80 mağaza bulunuyor.

Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Ayşegül Bensel projenin detaylarını ve gelecekte planladıkları yatırımları FİNANSGUNDEM.COM ile paylaştı.

Konut, alışveriş merkezi, turizm ve sağlık hizmetlerini ilk kez aynı çatı altında toplayan bu projeyi, Denizli halkının yaşamını ve beklentilerini dikkate alarak şekillendirdiklerini söyleyen Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Ayşegül Bensel, İstanbul ve Ankara dışında, Anadolu şehirlerinde ve rekabetin olmadığı yerlerde olmayı tercih ettiklerini ifade etti.

BİN KİŞİYE İSTİHDAM YARATTI

80 mağazanın yüzde 92’si kiraya verilen Sümerpark AVM’nin bin kişiye istihdam sağladığını söyleyen Bensel, bu projenin geri dönüşünün 4-5 yılda gerçekleşmesini ve ilk yıl için yaklaşık 7-7,5 milyon dolarlık kira geliri elde etmeyi beklediklerini söyledi.

DEV MARKALARI BULUŞTURDU

Sümerpark projesi, 11 bin 751 metrekarelik hipermarketi, 4 bin 500 metrekarelik yapı marketi, 2 bin 300 metrekarelik elektronik marketi, 2 bin metrekarelik perakende mağazasının yanı sıra giyim, ayakkabı, kozmetik, çocuk giyim, oyuncak ve gıda alanlarında 80 farklı markayı bir araya getirdi. Ayşegül Bensel, Sümerpark projesinin en önemli farkının Tesko Kipa Hipermarket, Tekzen Yapı Market, Electroworld ve C&A gibi dört büyük markayı bünyesinde bulundurmak olduğunu ifade etti.

İKİNCİ ADIM KONUT PROJESİ

Karma projenin ikinci adımı olan konut projesinin inşasına önümüzdeki hafta başlanacağını belirten Ayşegül Bensel proje hakkında şu açıklamalarda bulundu: “ Sümerpark projesinin diğer ayağı olan konut projesinin inşasına önümüzdeki hafta başlayacağız. Her blokta 77 daire bulunan projede toplam 644 adet konut bulunuyor. İlk bloklar 2012 yılında tamamlanacak. Konutların tamamının 3 yıl içinde tamamlanmasını hedefliyoruz. Kira öder gibi ev sahibi olunabilecek bu projede dairelerin metrekaresi 850-1000 TL arasında satışa sunulacak. 150 odalı otel ve 150 yataklı hastane projesi üzerinde çalışmalar devam ediyor”

YÖNETİM PERA’DA KALACAK

Projeyi Denizli halkının geleneklerini ve beklentilerini dikkate alarak tasarladıklarını ifade eden Bensel, bu tutumun devam etmesi ve yerel kültüre hitap etmesi amacıyla Sümerpark’ın yönetiminin Pera GYO’da kalacağını söyledi.

YATIRIMLARA ANADOLU’DA DEVAM

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında Denizli’den sonra yatırımlarına Anadolu’da devam etmeye hazırlanan Pera GYO, Van’da otel ve alışveriş merkezinin bulunduğu proje için yatırım yapmayı planlıyor. Projenin hazır olduğunu söyleyen Ayşegül Bensel, projenin inşasına başlamak için imar izni bekledikleri bilgisini verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER