Karton maketten araba sattılar!

Karton maketten araba sattılar!

Karton maketten araba sattılar!
Karton maketten araba sattılar!
Showroomlardaki karton maketi beğenenler sipariş için sıraya girdi


Tüm otomotiv dünyasının büyük ilgi ile karşılandığı İstanbul Auto Show Fuarı’nın ardından Nissan Otomotiv A.Ş.’nin Ekim ayında pazar payı % 2.1’e ulaştı. Nissan, Auto Show fuarında tanıttığı Yeni Juke, Yeni Micra ve Yeni X-Trail ve sınıfının lideri Qashqai  modellerinin satışlarından çok memnun.

Nissan Otomotiv A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı İlkim Sancaktaroğlu yaptığı açıklamada; “Auto Show fuarı öncesinde bayilere gidip karton Juke maketleri görenler bile aracı satın almak için  sıraya girdiler. Fuar sırasında Türkiye lansmanını gerçekleştirdiğimiz Juke Auto Show fuarı sırasında da büyük ilgi ile karşılandı. Qashqai gibi segmentinde lider bir araçtan sonra ürün gamımıza eklenen Juke ile birlikte Ekim ayında toplam 1,507 adetlik satış rakamı ile %2.1’lik bir pazar payı elde ettik.” dedi.

Nissan’ın Ocak - Ekim döneminde geçen yıla göre Pazar payını %23 arttırdığını belirten Sancaktaroğlu sözlerine şöyle devam etti;  “Nissan aynı dönemde satışlarını %52 arttırdı. Son dört ayda Nissan %1,8 ve üzeri pazar payı aldı. Yılın ilk periyordunda büyük stok problemleri yaşandığı için  pazar payı belli, bir seviyenin altında gelişmişti. Son 3 aylık periyotta ise bulunurluktaki göreceli  iyileşme gelişen pazar payında etkin bir faktör oldu.

Ekim ayında %2,1'lik bir pazar payı ile 2010 senesinde en yüksek pazar payı seviyesine ulaştık. Kasım ayında lansmanını yaptığımız Juke ve yeni Micra lansmanları ile yıl sonunu %2 pazar payı ile kapatmayı hedefliyoruz.


ht ekonomi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER