Karpuz fiyatları düşecek

Karpuz fiyatları düşecek

Karpuz fiyatları düşecek
Karpuz fiyatları düşecek
Havaların sıcak gitmesi, Ramazan'ın gelmesiyle beraber karpuz fiyatları tavan yaptı

Çukurova ve Karacabey'de bu yıl karpuz hasadının erken bitmesi, ramazan nedeniyle talebin artması, kilogram fiyatını 2 haftada 50 kuruştan 1,5 liraya kadar yükseltti.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, meyve ve sebzede geçen hafta başlayan artış, bazı ürünlerde bu hafta da devam etti. Ramazan dolayısıyla yükselen talep ve aşırı sıcaklar yüzünden zarar gören ürünün az gelmesi, fiyatların yükselmesinde etkili oldu.

Özellikle karpuzun kilogram fiyatı önemli ölçüde artarak, 2 haftada 50 kuruştan 1,5 liraya çıktı.

Bursa Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Mehmet Galip Toplan, aşırı sıcaklar nedeniyle karpuzun tarlada zarar gördüğünü ve rekoltenin düştüğünü söyledi.

Ürünün azalması ve ramazan dolayısıyla talebin yüksek olması nedeniyle fiyatların bu yıl beklenmedik şekilde yükseldiğini dile getiren Toplan, şunları kaydetti:

''Her yıl ağustos ayında bir geçiş dönemi yaşıyoruz. Bu dönemlerde karpuzun fiyatı belirli oranlarda artar. Bu yıl biraz fazla arttı çünkü Çukurova ve ardından Karacabey'de karpuz erken bitti. Ürün azalınca, talep karşılanamaz oldu. Antalya'da hasat başladı. Adana civarında da ikinci ürün alınmaya başlanacak. Ardından Polatlı ve Eskişehir derken tekrar bir karpuz bolluğu oluşacak.''

Toplan, fiyatların önümüzdeki günlerden itibaren düşüşe geçeceğini belirterek, ''Ramazanın son haftasında da karpuzu ucuza tüketebileceğiz. Geçiş dönemini atlatıyoruz, şimdi ucuzlama dönemi'' dedi.

htekonomi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER