‘Kağıt toplamak yasak’

‘Kağıt toplamak yasak’ denildi…Geri dönüşüm işçileri yine gözaltına alındı

‘Kağıt toplamak yasak’

‘Kağıt toplamak yasak’ 

‘Kağıt toplamak yasak’ denildi…Geri dönüşüm işçileri yine gözaltına alındı.


Geri dönüşüm işçilerine İstanbul'da yapılan saldırıların ardından bir saldırı da Ankara'da gerçekleşti. Polis, beş geri dönüşüm işçisini "Ankara'da kağıt toplamak" yasak diyerek gözaltına aldı. Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da 200'e yakın geri dönüşüm işçisi gözaltına alınmıştı.
Geri Dönüşüm İşçileri Derneği, Twitter hesabından yaptığı açıklamada 5 geri dönüşüm işçisinin polis tarafından yollarının çevrildiğini ve “Ankara’da kağıt toplamanın yasak” denilerek gözaltına alındığını duyurdu.

Gözaltına alına 5 geri dönüşüm işçisi Kavaklıdere Polis Karakolu’na götürüldü. İlerleyen saatlerde derneğin yaptığı açıklamaya göre işçiler serbest bırakıldı.
NE OLMUŞTU?

İstanbul Valiliği, 23 Ağustos’ta yaptığı açıklamada “Şehrimizde izinsiz-ruhsatsız atık toplama ve ayırma faaliyetleri; başta çevre ve halk sağlığı sorunları olmak üzere, kayıt dışı ve sağlıksız koşullarda istihdama yol açmakta, ayrıca kamu zararı ve haksız kazanca sebebiyet vermektedir. Bütün bu olumsuzlukları gidermek amacıyla denetimlerimiz devam ediyor, devam edecektir” ifadeleri kullanılmıştı.

3 GERİ DÖNÜŞÜM İŞÇİSİ TUTUKLANDI 

Açıklamanın ardından İstanbul’un farklı ilçelerindeki atık depolarına operasyonlar düzenlenmişti. Ümraniye’deki atık kağıt depolarına düzenlenen polis baskınında gözaltına alınan üç kağıt toplayıcı, mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

İSTANBUL’DA 200’E YAKIN GÖZALTI 

5 Ekim’de ise İstanbul Ataşehir’de kağıt toplama alanlarına gece saatlerinde baskın düzenlenmiş 200’e yakın geri dönüşüm işçisi gözaltına alınmış, depodaki malzemelere de el konulmuştu.
 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109