İnternet Üzerinden İş Arayanlar Daha Şanslı

Amerika’da işsizlik sigortasına başvuranların sayısı son zamanlarda 329 bine yükseldi. İşsizlik hala ülke genelinde %6,7 civarında seyrediyor. Ancak üniversite mezunu olanlar yine de iş bulmakta daha avantajlı.

İnternet Üzerinden İş Arayanlar Daha Şanslı
İnternet Üzerinden İş Arayanlar Daha Şanslı

Amerika’da işsizlik sigortasına başvuranların sayısı son zamanlarda 329 bine yükseldi. İşsizlik hala ülke genelinde %6,7 civarında seyrediyor. Ancak üniversite mezunu olanlar yine de iş bulmakta daha avantajlı. Özellikle de internet üzerinden iş arayanlar

Kapı kapı dolaşıp, gazete ilanlarından iş aramak artık geçmişte kaldı. Şimdilerde iş arayanların adresi Internet. Georgetown Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre üniversite mezunları için iş aramak günümüzde çok daha kolay. Araştırmayı yapan Akademisyen Tony Carnevale, Amerika’nın Sesi’ne Skype üzerinden şunları söyledi: “Boş pozisyonların %80’i Internet üzerinden ilan ediliyor.”
 
Mali krizin en derin olduğu dönemde işsizlerin sayısı 10 milyona yükselmişken her ay iki milyon açık pozisyon ilan ediliyordu. Ancak mali krizin etkisi azalmaya başlayınca sayı artmaya başladı: “Şimdi her ay 3 milyon 700 bin iş ilan ediliyor. Kriz tamamen sona erdiğinde bu rakam beş milyonu aşacak.”
 
Bu, Georgetown Üniversitesi öğrencisi Jamil Hamilton için sevindirici bir haber. Jamil, sadece bir kez iş başvurusunda bulunmuş: “Benim kuşağımdakiler için kapı kapı dolaşıp iş aramak diye bir kavram yok, bizim iş aradığımız yer Internet.”
 
Kim Dancy, kısa süre önce mezun olmuş ve araştırmacı olarak işe başlamış. Kim Dancy, bu işi buluncaya kadar çok çaba harcadığını söylüyor: “Internet üzerinden iş aramak çok uzun bir süreç. Ama sabırla hareket eder ve çok sayıda işe başvurursanız mutlaka sonuç alıyorsunuz.”
 
Araştırmaya göre, bilim, teknoloji ve mühendislik dalları en fazla iş imkanı sunan alanlar arasında. Bu alanlarda ilk kez işe girenler saat başına 45 dolara kadar maaş alabiliyor. Uzmanlar her beş yılda bir iş değiştirmenin de kariyer planlaması açısından gerekli olduğunu söylüyor.

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2014, 08:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER