Gümrük vergisi muafiyetlerinden nasıl faydalanılır?

e-ihracat yapmak isteyen herkes için gümrük vergisi muafiyetlerinden nasıl faydalanılması gerektiğinin ipuçları.

Gümrük vergisi muafiyetlerinden nasıl faydalanılır?
 Gümrük vergisi muafiyetlerinden nasıl faydalanılır?

e-ihracat yapmak isteyen herkes için gümrük vergisi muafiyetlerinden nasıl faydalanılması gerektiğinin ipuçları.

Dünya perakende e-ticaret pazarının 2021 yılında 4,5 trilyon dolar olması bekleniyor. Bu rakamdan pay almak için gümrük vergilerini en iyi şekilde değerlendirerek, e-ihracata kanalize olmak isteyenler geleceğin e-ihracat rakamlarını göz önünde bulundurması gerekiyor. Gümrük vergisi muafiyetlerinin sınır ötesindeki fırsatlar için açık kapı sağladığını belirten B2CDirect’in CEO’su Yusuf İbili, markasını sınır ötesine taşımak, e-ihracat yapmak isteyen herkes için bunun bir fırsat olduğunu belirtiyor ve gümrük vergisi muafiyetlerinden nasıl faydalanılması gerektiğinin ipuçlarını veriyor.

Avrupa’da perakende internet alışverişinin %71’i sınır ötesinden yapılıyor. 28 AB ülkesinde hane halkının %85’inde hızlı internet kullanımı var. Özellikle çalışan, aktif yaş grubundaki kesimin özel kullanımları için internetten ürün ve hizmet alışverişi oranı ise %57. Bu rakamlar gümrük vergisi muafiyet fırsatlarının büyüklüğünü net bir şekilde ortaya koyuyor.

Avrupa’da hazır giyim ürün gruplarında, 22 Euro’ya kadar olan gönderilerde gümrük vergisi ve yurt dışı KDV ödenmediğinden bu ürün grubu, hem e-ihracat gönderisi hem de sınır ötesinden en çok tercih edilen alışveriş kategorisi olarak öne çıkıyor. Avrupalı tüketiciler için, geniş ürün yelpazesi ve fiyat hassasiyetine önem verildiği takdirde, bu pazarda yer edinilebilir.

Rusya’ya ve Ukrayna’daki gümrük vergisi fırsatları

Fırsatların yüksek alım gücüyle en çok Avrupa’da kendini gösterdiğinin altını çizen Türkiye’nin E-İhracat Uzmanı B2CDirect’in CEO’su Yusuf İbili, “Avrupa dışındaki diğer ülkelere bakarsak, bir çoğunda gümrük muafiyetinin daha yüksek olduğunu görüyoruz. Bu ülkelerin başında ithal ürünlerin revaçta olduğu yanı başımızdaki Rusya, dünyanın en hızlı büyüyen e-ticaret ülkelerinden biri. 2017 yılında Rusya’da e-ticaret hacmi 27 milyar dolara ulaştı. Rusya’da yapılan online alışverişlerin her 3 tanesinden 1’i sınır ötesinden yapılıyor. Rusya’ya gönderdiğiniz 1.000 Euro’ya kadar olan siparişlerde gümrük vergisi ve yurt dışı KDV’den muaf olunuyor, bu da özellikle deri, kürk gibi pahalı ürünlerin e-ihracatını yapan firmalar için daha karlı satışlar anlamına geliyor” diyor.

Rusya gibi Ukrayna’da da tüketiciler arasında sınır ötesi online alışverişin popülaritesini hızla artıyor. Üstelik gümrük vergisi ve yurt dışı KDV muafiyetinin günlük 150 Euro’ya kadar olması tüketicilerin alışveriş sıklığını artırarak Ukrayna’da sınır ötesi satışlarını cazip hale getiriyor.

Amerika’da her 10 kişiden 8’i sınır ötesinden alışveriş yapıyor

Amerika’nın dünyanın en büyük ekonomisine sahip ülkelerden biri olarak sınır ötesi online alışverişte de önde gelen pazarlardan biri olduğuna dikkat çeken Yusuf İbili, “Amerika’ya e-ihracat gönderileriniz için 800 dolara kadar olan gönderilerde gümrük vergisi ve yurt dışı KDV ödenmiyor. Amerika’da her 10 kişiden 8’inin sınır ötesinden alışveriş yaptığını dikkate alırsak, Amerika’nın e-ihracat için ne kadar önemli bir pazar olduğunu görürüz” diyor.

Azerbaycan pazarına bakıldığında, ülkede büyük e-ticaret sitelerinin olmaması tüketicileri yurtdışı alışveriş sitelerine yönlendirdiği görülmekte. Aylık 500 Euro altındaki siparişlerde gümrük vergisi ve yurt dışı KDV alınmaması Azerbaycan’ı e-ihracat yapmak isteyen firmalar için büyük bir niş pazar haline getiriyor. İyi kurgulanmış bir e-ticaret sitesiyle tüketicilerin ihtiyaçları doğrultusunda ürünleri Azerbaycan pazarına sunmanın mantıklı bir girişim olacağını vurgulayan B2CDirect’in CEO’su Yusuf İbili, körfez ülkelerindeki gümrük vergisi fırsatlarını değerlendirdi.

Körfez ülkeleri lüks giyim, kozmetik ve geleneksel ürünlere talep gösteriyor

Körfez ülkelerinin son zamanlarda Türkiye’deki ürünlere olan ilgisinin giderek artması e-ihracatı da bu yöne doğru çekiyor. Körfez ülkelerindeki tüketiciler daha çok lüks giyim, kozmetik ve geleneksel ürünlere talep gösteriyor. Körfez ülkelerinde, 270 dolar altındaki siparişlerde gümrük vergisi ve yurt dışı KDV muafiyeti, bu kategorideki ürünleri değerlendirme fırsatını öne çıkarıyor.

Gümrük muafiyetleri ile birlikte müşterilere KDV’siz fatura kesip ihracatta sağlanan KDV iadesinden yararlanabileceğinin altını çizen Yusuf İbili, “Özel bankalar ve devletin verdiği özel ihracatçı kredilerinden ya da ihracatçı teşviklerinden de faydalanabilirsiniz. Bu da gönderilerinize daha az maliyet imkanı vererek, daha çok kâr etmenizi sağlar. Gümrük muafiyeti kapsamında yer alan tutarın altında göndereceğiniz siparişler için sadece ETGB (Elektronik Ticaret Gümrük Beyanı) oluşturmanız yeterli, ETGB düzenlemesini B2CDirect işletmeniz adına ücretsiz olarak sağlıyor” dedi.

B2CDirect ile vergi muafiyetlerinden faydalanmak çok kolay

E-İhracat’ın getirdiği işlem kolaylıkları ve B2C gümrük vergisi muafiyetleri bir arada düşündüğünde yurt dışından gelen siparişleri yönetmek hayli kolay. E-İhracat’ın sağladığı avantajların ötesinde, direkt olarak bireysel müşterilere satış yapıldığı için gönderi yapılan müşterinin ülkesindeki gümrükleme vergi muafiyetlerinden de faydalanabiliniyor. B2CDirect ile yapılan e-ihracatta, onlarca ülkede vergi muafiyeti içerisindeki siparişler için kesinlikle gümrük vergisi ödenmez ve hiçbir ekstra ücret çıkmaz. Sadece teslimat ücreti fatura edilir ve başka masraf olmadan sipariş B2CDirect tarafından müşterinin kapısına teslim edilir.

230’dan fazla ülkeye hemen e-ihracat yapabilirsiniz

Türkiye’nin e-ihracat uzmanı B2CDirect, e-ihracat operasyonları için ekonomik, kaliteli ve uçtan-uca tasarlanmış lojistik hizmetleri sunuyor. E-ihracat yapmaya hazırlanan şirketlere B2CDirect olarak kapsamlı çözümler sunarak başarı yolunda hızlı adımlar atmalarını sağladıklarını belirten Yusuf İbili, "Toplamda 230’dan fazla ülkeye teslimat ve gümrükleme çözümü sunmaktayız. Tüm maliyetleri müşterilerimize önceden kesin ve garantili bir şekilde bildiriyoruz. Uzman ekibimiz tarafından geliştirilen GOB2C - İhracatın Akıllısı bulut tabanlı akıllı yazılımımız sayesinde, yurtdışı kargo ücretini ve gümrük vergilerini anında hesaplama hizmeti sunuyoruz,” dedi.

E-ihracata adım atmak isteyen şirketler gob2c.com üzerinden ücretsiz üye olarak hemen başlangıç yapabiliyor.

B2CDirect hakkında:

Türkiye'nin e-ihracat uzmanı B2CDirect, uluslararası lojistik profesyonelleri tarafından A’dan Z’ye tüm ihtiyaçlarıyla e-ihracat çözümleri sunmak için kurulmuştur. 2016 yılında, İstanbul merkezli olarak operasyonlarına başlamıştır ve kısa süre içerisinde Türkiye’de onlarca online tedarikçi ve teknoloji sağlayıcıları için tek ve lider e-ihracat çözüm ortağı olmuştur. Müşterilerinin ihtiyaçlarını yakından tanıyan B2CDirect, 230’dan fazla ülkeye yönelik tüm e-ihracat süreçleri için anahtar teslim çözümler sunmaktadır. B2CDirect tecrübeli ekibiyle e-ihracat konusunda direkt ve tek kanaldan tüm ihtiyaçlara yönelik sürdürülebilir çözümler üretir.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109