Fatih Baltacı; 'Kasım'da iki büyük şehir doğalgazsız kalacak!'

Türkiye’nin özel sektördeki en büyük gaz ithalatçısından şok sözler. "Kasım'da iki şehir gazsız kalacak." Bu sözler Türkiye'nin özel sektördeki en büyük gaz ithalatçısı ENERCO'nun sahibi Fatih Baltacı'ya ait.

Fatih Baltacı; 'Kasım'da iki büyük şehir doğalgazsız kalacak!'

Türkiye’nin özel sektördeki en büyük gaz ithalatçısından şok sözler...

"Kasım'da iki şehir gazsız kalacak." Bu sözler Türkiye'nin özel sektördeki en büyük gaz ithalatçısı ENERCO'nun sahibi Fatih Baltacı'ya ait. İki kentte talep artışı nedeniyle gaz ihtiyacının arttığını belirten Baltacı, BOTAŞ'tan gaz istediklerini ama olumsuz yanıt aldıklarını anlattı. Bunun üzerine ilave gaz ithalatı yapabilmek için EPDK'ya başvurduklarını söyledi. Baltacı'nın Kasım'da gazsız kalacağını belirttiği ancak ismini açıklamadığı iki kentin Kayseri ve Bursa olduğu öğrenildi.

Hürriyet'in haberine göre; Ankara'da yapılan 2. Enerji Zirvesi'nin ilk gününde konuşan Fatih Baltacı, "Kasım'da gazsız kalacak iki şehir var" dediğinde salonda derin bir sessizlik oldu. 2.5 milyar metreküplük doğalgaz ithalat yetkisiyle özel sektörün en büyük tedarikçisi Baltacı, ilave ihtiyaç üzerine BOTAŞ'a başvurduklarını belirterek devam etti sözlerine.

Konuşmacı olduğu oturumun açılışını yapan BOTAŞ Genel Müdürü Fazıl Şenel de dinleyiciler arasında bulunuyordu. Baltacı, BOTAŞ'ın 'gazımız yok veremeyiz' yanıtını aktardığında salondaki sessizlik yerini şaşkınlığa bıraktı. Türkiye'nin 'al ya da öde' yükümlülüğü nedeniyle kullanmadığı gaz için yaptığı ödemeler akıllara geldi. Zaten Baltacı da "BOTAŞ vermeyince biz de EPDK'ya ilave gaz getirme izni için başvurduk. 13-14 milyar metreküplük fazlanız varken ekstra gaz getirmek zorunda kalmak ironik bir durum" sözleriyle 'al ya da öde yükümlülüklerine' gönderme yapıyordu.

Konuşmaların bitmesinin ardından söz sırası dinleyicilere geldi. BOTAŞ Genel Müdürü Şenel'e neden gaz vermedikleri sorusu yöneltildi. Ancak Şenel bu soruyu yanıtlamamayı tercih etti. Baltacı ise iki kenti gazsız bırakmayacaklarını,ihtiyaç duyulan gazın eninde sonunda BOTAŞ tarafından verileceğine inandığını söyledi.

’KAYSERİ DOĞALGAZSIZ KALMAYACAK’

ANKARA’da gerçekleşen 2’nci Enerji Zirvesi’nde Enerco’nun sahibi olan Fatih Baltacı tarafından Türkiye’de Kayseri ve Bursa illerinin Kasım ayında doğalgazsız kalacağına yönelik açıklamaları üzerine Kayserigaz yönetimi açıklama yaparak, böyle bir durumun söz konusu olmadığını bildirdi.

Kayserigaz yönetim kurulundan yapılan yazılı açıklamada, Kayserigaz’ın doğalgaz tedariki konusunda hiçbir sorun yaşamadığı, Kayseri halkının sürekli ve güvenli doğalgaz arzına erişiminin devam edeceği, bu konudaki önlemlerinin tamamının zamanında alındığı ifade edildi. Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"Kayseri halkı doğalgaz tüketimine hiçbir problem yaşamadan devam edecektir. Kayseri halkı, bundan sonraki süreçte de hiçbir sorun yaşamayacak. 8 yıldan bu yana sürekli ve güvenli doğalgaz arzı sağlama konusunda sektör liderleri arasında yer alan Kayserigaz, teknolojik gelişmeleri sürekli takip ederek en kaliteli çözümleri sunmaya devam edecektir."

’BURSA’DA DOĞALGAZDA SORUN YOK’

BURSAGAZ yönetimi, doğalgaz tedariği konusunda hiçbir sorun yaşanmadığını açıkladı. Yapılanı yazılı açıklamada, bundan sonraki süreçte de sorun beklenmediği belirtildi.

Doğalgaz İthalat ve İhracatçıları Derneği Başkanı olan ENERCO’nun sahibi Fatih Baltacı’nın Kayseri ve Bursa’yı işaret ederek, önümüzdeki kasım ayında bu iki kentin doğalgazsız kalacağını söylediği iddiaları üzerine Bursagaz Yönetim Kurulu açıklama yapma ihtiyacı duydu.

Bursagaz’dan yapılan yazılı açıklamada, doğalgaz tedariğinde hiçbir sorun yaşamadığı belirtildi. Bursa halkının sürekli ve güvenli doğalgaz ihtiyacının erişimini bundan sonra da sürdüreceklerini belirten Bursagaz yöneticileri, kentte bundan sonraki süreçte bu konuda her hangi bir problem yaşanmayacağını duyurdu.

Bursagaz’ın teknolojik gelişmeleri sürekli takip ederek en kaliteli çözümleri sunduğunu belirten yöneticiler, bunun yanı sıra doğalgaz tüketinimin yaygınlaşması için çalışmaların aksatılmadan devam edeceği belirtildi.   (Vatan)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER