FASHIONİST, 250 milyon dolarlık ticaret hacmi yarattı

İstanbul Kongre Merkezi’nde 5-7 Aralık tarihleri arasında düzenlen Abiye, Gelinlik ve Damatlık Fuarı “FASHIONİST”in 250 milyon dolarlık bir ticaret hacmi yarattı.

 FASHIONİST, 250 milyon dolarlık ticaret hacmi yarattı
 FASHIONİST, 250 milyon dolarlık ticaret hacmi yarattı
 
İstanbul Kongre Merkezi’nde 5-7 Aralık tarihleri arasında düzenlen  Abiye, Gelinlik ve Damatlık Fuarı “FASHIONİST”in 250 milyon dolarlık bir ticaret hacmi yarattı. 2 bini yabancı 15 bin ziyaretçinin ziyaret ettiği  fuar, ulusal ve uluslararası abiye, gelinlik, damatlık üreticileri ile satın almacıları İstanbul’da buluşturdu.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA
 
İstanbul’un ilk abiye, gelinlik ve damatlık fuarı FASHIONİST, kapılarını 5-7 Aralık 2013 tarihinde ziyaretçilerine kapılarını açtı.
 
Patika Fuarcılık tarafından Osmanbey Tekstilci İş Adamları Derneği’nin (OTİAD) katkılarıyla İstanbul Kongre Merkezi’nde ilk defa düzenlendi ASHIONİST Abiye, Gelinlik ve Damatlık Fuarı ulusal ve uluslararası abiye, gelinlik, damatlık üreticileri ile dünyanın her yerinden satın almacıları İstanbul’da buluşturdu. İstanbul’un dünyanın moda başkenti olması için önemli bir adım olan ve 17.500 metrekare alanda düzenlendi.FASHIONİST, 5-7 Aralık tarihlerinde Sektöre yön veren 100 firmanın yer aldığı fuarda firmalar, 2014 yaz koleksiyonlarını sundu.
 
2 bini yabancı 15 bin kişinin ziyaret ettiği fuarın açılış galası ise 4 Aralık akşamı kimliği ve karakteri olan koleksiyonları ile dikkat çeken, başarılı Türk tasarımcı Elif Cığızoğlu’nun defilesi ile yapıldı. Fuarda lüks kadın giyiminde “zamansız” ve “mekânsız” tasarımların ünlü markası Ezra+Tuba’nın da defilesi yer aldı.
 
 
Türk tasarımcıların son koleksiyonlarının görülebileceği Designers Lounge alanı ve yine tasarımcı ve marka defilelerinin yapıldığı defile salonu da ziyaretçilere görsel şölen yaşattı.
 
Sektör için yeni pazarlar yaratacak
 
Fuarda Ortadoğu’dan Bahreyn; Dubai, İran, İsrail, Katar, Kuveyt, Libya, Lübnan, Mısır, Suriye, Suudi Arabistan, Umman, Ürdün, Orta Asya’dan; Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Rusya, Türkmenistan, Ukrayna, Avrupa’dan; Almanya, Arnavutluk, Fransa, İngiltere, İspanya, İtalya, Makedonya, Romanya, Kuzey Afrika’dan; Cezayir, Fas, Tunus ve Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere dünyanın her noktasından alıcılar ağırlandı.
 
250 milyon dolarlık ticaret hacmi
 
OTİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ulvi Orhan, tasarım ve markalaşma bilinci ile sektörde üretim yapan yaklaşık 100 firmanın fuarda katılımcı olarak yer aldığı söyledi. Fuarın 250 milyon dolarlık ticaret hacmi yarattığıbı ifade eden Orhan 2014 yaz koleksiyonlarının ilk kez görüldüğü fuarın amacının özellikle abiye üreticilerini yeni pazarlara ulaşmasını ve önümüzdeki yıllarda Osmanbey’in ülke ekonomisine büyük katkılarının olmasını istediklerini dile getirdi. Organizasyon ulusal ve uluslararası sektör profesyonellerinin ziyaretine açık olacak” diye konuştu.
 
(OTİAD) Osmanbey Tekstilci İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan YardımımcısıVE Fuar Komite Başkanı İlker Karataş iseFASHIONİST Fuarı’nın bir marka haline gelip büyüdüğünde sektörde yer alan herkese faydası olacağını söyledi. İstanbul’un bir moda başkenti olmasını istediklerini belirten İlker Karataş, “Türkiye’de tekstil sanayinin lokomotif piyasası Osmanbey, 2014 yılında 2 milyar dolarlık ticaret hacmi gerçekleştirmeyi hedefliyor. Markalaşıp ihracatımızı birkaç katına çıkarmamamız için hiçbir neden yok. Üretim dönemlerimizi dünya ile senkronize ettiğimizde, abiye, gelinlik, damatlık firmalarımız özgünlükleri, hızlı üretimleri, kaliteleri ve güvenirlikleri ile bu platformda hak ettikleri yeri alacaklar.FASHIONİST bunun gerçekleşmesinde zemin oluşturacak" dedi.
 
8 katılımcı firma defile yaptı
 
Bir yıldır bu fuara hazırlandıklarını ifade eden FASHIONİST Organizatörü Didem Cılga ilk yıl 250 alıcı firmayı beş yıldızlı otellerde ağırladıklarını belirtti. Cılga, sözlerine şöyle devam etti:

“Konuklarımız arasında bizi çok heyecanlandıran bir grup var. Avrupalı ve Ortadoğulu gazeteciler. Moda sektörü için önemli 30 editör, gazeteci ve satın almacı fuar süresince konuğumuz olacak ve katılımcı firmalarla tanışacak. Facebook’ta Fashionist sayfasını tüm dünyadan binlerce kişi takip ediyor. Elif Cığızoğlu’nun gala defilesi ile başlayan  fuarda 8 tane katılımcı firma defile yaptı. Özgün, dünya trendleri ile kendisinde var olan değerleri harmanlayan, çok efektif bir fuar organize etmeye hazırlanıyoruz. Fuarın 3 yıl içinde dünyadaki en önemli fuarlardan biri olacağına inanıyoruz.”





Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2013, 20:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER