Enerji tüketimi çıldırdı!

Enerji tüketimi çıldırdı!

 Enerji tüketimi çıldırdı!
    

Bakan Yıldız elektrik tüketiminde önceki gün tarihi bir rekora ulaşıldığını söyledi


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrik tüketiminde önceki gün tarihi bir rekora ulaşıldığını söyledi. Kayseri’nin Melikgazi İlçesi’nde belediye tarafından yaptırılan kapalı pazaryeri, park, alışveriş merkezi, tartan pist ve spor sahası, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile TBMM Başkanvekili Sadık Yakut tarafından törenle hizmete açıldı.

SICAKLAR ELEKTRİK TÜKETİMİNİ ARTIRDI
Bakan Yıldız, açılış töreninde yaptığı konuşmada yapılacak referandumun Türkiye’de yeni bir dönemi başlatacağını kaydetti. Yıldız, gazetecilerin enerji üretiminin dün rekor seviyeye ulaşmasıyla ilgili sorularını cevapladı. Türkiye’de Elektrik enerjisi tüketiminde dün bir rekorun kırıldığını ifade eden Yıldız, şöyle devam etti:
“5 ve 6 Ağustos tarihi itibariyle hem sıcakların tesirini gözardı etmeksizin hem de sanayimizde gelinen tüketim noktalarını söyleyerek Türkiye Cumhuriyeti tarihinde en fazla elektrik tüketiminin olduğu gün, dünü yaşadık. 700 milyon kilovatsaat günlük tüketime ulaştık. Dün (Cuma günü) rekor rakama ulaştık. 700 milyon kilovatsaat günlük tüketime ve yaklaşık 34 bin megavat kurulu güç kapasitesine ulaştık. Bu bir rekordur. Bunu bir sembol olarak söylememiz lazım. Bir simge olarak söylememiz lazım. Türkiye’nin krizden kurtuluşunu, kriz öncesi rakamların çok çok üstüne çıkarak göstermiştir.”
htekonomi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER