Emekli maaş farkı ne zaman yatacak

SGK beklenen tarihi duyurdu! Emekli maaşı alanlar dikkat, hemen hesabınızı kontrol edin.

Emekli maaş farkı ne zaman yatacak

Emekli maaş farkı ne zaman yatacak


SGK beklenen tarihi duyurdu! Emekli maaşı alanlar dikkat, hemen hesabınızı kontrol edin.


Emekli maaşında yaşanan son dakika gelişmeleri milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. Emekli maaşı gelen ilave zam Meclis’ten geçerken gözler emekli maaşı fark ödemelerine çevrildi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) belenen tarihi açıkladı. Emekli Sandığından aylık alanların ocak ayı zam farkı ile harp ve vazife malullerinin 2023 ek ödemeleri başladı.


Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) milyonlarca emeklinin beklediği haberi verdi. Emekli Sandığından aylık alanların ocak ayı zam farkı ile harp ve vazife malullerinin 2023 ek ödemeleri bugün itibariyle başladı. Peki emekli zam farkı yattı mı? Zamlı emekli maaşları ne zaman yatacak? İşte merak edilen soruların cevapları… 

SGK BEKLENEN TARİHİ DUYURDU 
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların 2024 yılı Ocak ayı zam farkları ile harp ve vazife malullerine yapılacak 2023 yılı ek ödemelerinin ödenmesi hakkında beklenen tarihi duyurdu. 
Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Emekli Sandığından aylık alanların ocak ayı 2024 zam farkı ile harp ve vazife malullerinin 2023 ek ödemelerini 26 Ocak'ta ödemeye başlıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

MAAŞ FARKI ÖDEMELERİ NE ZAMAN VE NEREYE YAPILACAK?
Açıklamada, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4/1-c bendi kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların, 1 Ocak 2024'ten geçerli olmak üzere maaşlarında oluşan aylık farkının, banka ve PTT şubelerine gönderilerek, 26 Ocak 2024 Cuma günü ödenmeye başlanacağı belirtildi.

19.3 MİLYAR LİRA FARK ÖDENECEK 
SGK tarafından yapılan açıklamada, aylıklarını her ay alanlar ile kasım, aralık ve ocak dönemlerinde üçer aylık halinde alanlara 1, aralık, ocak ve şubat döneminde aylık alanlara 2, ocak, şubat ve mart döneminde aylık alanlara ise 3 aylık tutarında fark tahakkuk ettirildi. Bu kapsamda 2 milyon 481 bin 769 kişiye 19.3 milyar lira fark ödenecek.


MEMUR VE EMEKLİ MAAŞI ZAM FARKI NE ZAMAN ÖDENECEK?
Bu kapsamda aylıklarını her ay alanlara Ocak ayı olmak üzere 1 aylık tutarında, üçer aylıklar halinde almakta olanlardan ise,

Kasım-Aralık-Ocak döneminde aylık alanlara; 1 aylık tutarında,
Aralık-Ocak-Şubat döneminde aylık alanlara; 2 aylık tutarında,
Ocak-Şubat-Mart döneminde aylık alanlara; 3 aylık tutarında aylık fark ödemesi gerçekleştirilecek.
 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER