Çikolatalı kayısıya büyük ilgi

Çikolatalı kayısıya büyük ilgi

Çikolatalı kayısıya büyük ilgi
Çikolatalı kayısıya büyük ilgi
Malatyalı üreticiler kayısıları Almanya ve Fransa'ya ihraç etmeye hazırlanıyorlar

Malatya'da bir kayısı üreticisi, ürüne ilgiyi artırmak ve talebi canlandırmak amacıyla geliştirdiği 13 farklı çikolatalı kayısı ürününü Almanya ve Fransa'ya ihraç etmeye hazırlanıyor.

Çikolatalı kestaneden ilham alarak yaklaşık 2 yıl önce çikolatalı kayısı üretmeye başlayan Seyfullah Özdemir, yurt içinde ciddi bir talep görünce, yurt dışına da ihraç etmeye karar verip, Avrupa ülkelerine numuneler göndermeye başladı.

Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayısı tüketimini artırmak ve birçok alanda tükettirebilmek için başlattığı çalışma kapsamında ürün patenti aldıklarını belirterek, şimdi ise ürettikleri çikolatalı kayısıyı Almanya ve Fransa'ya ihraç etmeye hazırlandıklarını söyledi.

Çikolatalı kayısı üretmeye iki yıl önce başladıklarını ifade eden Özdemir, şunları kaydetti:

''İki yıl önce gördüğüm çikolatalı kestane şekerinden çok etkilendim. Tek ürün olarak sunduğumuz kayısı da böyle bir şeyin yapılmasının farklı olacağını düşündüm. Hem yeni bir tat oluşturmak istedim, hem de kent ekonomisine katkım olsun istedim. Lezzetinin yanında sağlık açısından da çok faydalı olacağını düşündüm. Kayısıyla çikolatayı buluşturmaya böyle karar verdim ve ufak ufak bu işle uğraşmaya karar verdim. Önce akşamları eve götürdüğüm kayısıları benmari usulü ısıttığım çikolatalara batırdım ve buzdolabına koydum. Bu şekilde çikolatayla kapladığım kayısıları satıcılara numune olarak bıraktım.''

Ürünün kısa sürede büyük ilgi görmesi üzerine yurt dışından üretim için 100 bin liraya değerinde makineler getirttiğini anlatan Özdemir, ''Hemen patentini aldım. Ürettiğim 13 çeşit çikolatalı kayısıyı çeşitli ülkelere ihraç etmeye hazırlanıyoruz. Almanya ve Fransa'dan ürün numunesi istediler. Biz de gönderdik'' dedi.

Çikolatalı kayısının, yurt içinde de büyük ilgi görmeye başladığını belirten Özdemir, ''Malatya'da 2 yıl önce üretmeye başladığımızda, yakın illerden başlamak üzerene numunelerimizi gönderdik. Hep olumlu tepki aldık. Ankara, İstanbul, İzmir ve diğer illere çikolatalı kayısı gönderiyoruz'' diye konuştu.

''TÜRK LOKUMU KADAR ÜNLENECEĞİNE İNANIYORUM''
Ürün yelpazelerini zamanla genişleterek, daha fazla insana ulaşmayı amaçladıklarını dile getiren Özdemir, ''Çikolatalı kayısının Türk lokumu kadar ünleneceğine inanıyorum'' diyerek, şöyle devam etti:

''Lokumla kayısı ezmesini karıştırıp, onu çikolatayla kaplamak için uğraşıyorum. Farklı bir kokusu olan acı kayısı çekirdeğini tatlandırıp, 'marzipan' denilen ve Belçika'da kullanılan bir ürün haline getirmeye çalışacağız. Bu ürün şu anda Belçika'da 120 TL'ye satılıyor. Burada ürünü yarı fiyatına mal edebiliyoruz. Ayrıca, bayrama özel madlen çalışmalarımız var. Tadın yanında insanların gözlerine de hitap etmek istiyoruz. İnsanlar bayramda misafirlerine çikolatalı kayısıları büyük bir zevkle ikram edecek.''

AA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109