ÇAYKUR`dan Şuruplu Çay

ÇAYKUR`dan Şuruplu Çay

ÇAYKUR`dan Şuruplu Çay
ÇAYKUR`dan Şuruplu Çay  
Yüce, Çaykur olarak yaptıkları Ar-Ge çalışmaları kapsamında çayın tabletini ve şurubunu yaptıkları söyledi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce’yi makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan ve Ar-Ge çalışmaları sonrası ürettikleri tablet çayları tattıran Genel Müdür Yüce “Ar-Ge çalışmalarımızda elde ettiğimiz ürünlerimizin tümü çayın özüdür. Doğal, katkısız, sağlıklı, kolay ürünler ile piyasaya geliyoruz” dedi. ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce, AR-GE çalışmalarından üretilen tablet çay ile olarak “Tablet biraz büyük oldu. Deneme sürecindeyiz. Tamamen dolgu maddeleri alınmıştır. Bir kilo çay bir gram haline getirilmiştir. İşin özü bu. Diğeri dolgu maddesi, selülozik maddedir. Zaten çaydan istifade edeceğimiz şey etkili maddedir. Tamamen özünden ürettik, hiçbir yaprak yok. Çayı damardan almaya başlayacağız. Hem siyahi, hem yeşil çay tableti ürettik” dedi. Genel Müdür Ekrem Yüce, Çay şurubunun deneme üretimlerinin de başarılı sonuçlar elde edildiğini açıkladı. Kendisinin birkaç aydan beri üretilen çay şurubunu her sabah bir çay kaşığı kullandığını aktararak, “Çay şurubunu kullanıyorum. Kendimi zımba gibi hissediyorum. Tamamen sağlıklı bir ürün elde ettik.. Deneme üretimlerinin ardından seri üretimlere başlayacağız. Çay şurubu bütün eczanelerde sağlık ürünü olarak satılacak” diye konuştu. Diğer bir Ar-Ge çalışmasının ise “Beyaz Çay” olduğunu açıklayan Genel Müdür Yüce, beyaz çayı tüketicilerin çok beğeneceğini ifade etti.

    Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ise Çaykur’un verimlilik ve yenilik çalışmaları ile benzeri kuruluşlar tarafından örnek alınması gerektiğini söyledi. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, “ÇAYKUR, geçmiş tecrübelerinden ve oturmuş sisteminden yararlanarak bugün verimliliği en üst noktaya götürmesi, ülke menfaatleri açısından ve ülke katma değeri sağlaması açısından da Türkiye’de ön sıralarda olması, dolayısıyla bölgenin tarımda ön plana çıkması temsilinde bir başarı hikayesi olarak anlatılabilir, anlatılması da gerekir. Bundan dolayı Genel Müdürümüzü ve tüm ekibini kutluyoruz. Sadece bir orkestra şefi olarak genel müdürümüz işin başında. Orkestra şefi ne kadar işi detayı ile bilirse ekibi sanatçıları ona göre idare eder” şeklinde konuştu.

     ARGE konusunda Çaykur’un çalışmalarına destek veren TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, “Çaykur’un yenilik ürünleri, inanıyorum ki önümüzdeki kısa zamanda da, çok büyük bir pazar payı elde edebilir. Çünkü önemli olan uluslararası piyasalara, bunları kolaylık olarak sunmak olacak. Otellere gittiğimiz zaman çay alıyoruz, önümüze ne konursa onu kullanıyoruz. Önemli olan bunlarında özellikle yeni çıkan, özellikle tablet çay benim daha çok hoşuma gitti. Kağıtlarla uğraşmaktansa, müthiş bir Ar-Ge aslında. Kağıtla uğraşmıyorsun; kağıdı alıyorsun, poşet olanları batırıyorsun, süzdüreceksin, posası kalıyor bir sürü uğraş. Ama bundan bir tablet attığın zaman hepsini bir anda çıkarabiliyorsun. Bu çok önemli bir buluş” ifadelerini kullandı.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109