Baymak, 30 milyon dolar daha yatırdı 200 kişi işe aldı

Baymak, 30 milyon dolar daha yatırdı 200 kişi işe aldı

Baymak, 30 milyon dolar daha yatırdı 200 kişi işe aldı
Baymak, 30 milyon dolar daha yatırdı 200 kişi işe aldı

Baymak, Tuzla’daki yeni termosifon ve boyler üretim tesisini açtı. Baymak Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akdoğan, “Yeni tesisimiz Türkiye’nin değil Avrupa’nın en moderni oldu. Bu bizim hayalimizdi ve bugün hayata gerçekleştirmiş olduk. 30 milyon dolara mal olan bu tesiste şu ana kadar 200 kişiye istihdam sağladık. Artık hedeflerimiz daha da büyüdü. Son iki senede yaptığımız yatırım 100 milyon dolar. 55 ülkeye ihracat yapar durumdayız. Bu sayıyı 70’e çıkarmak istiyoruz. 2011 yılı sonunda ciromuzu 500 milyon, ihracatımızı ise 150 milyon dolara çıkarmak istiyoruz. Çalışan sayımız ise 2 bin olacak” diye konuştu.

Aldığımızda batıktı

Baymak’ı ilk aldıklarında batan bir şirket olduğunu anlatan Murat Akdoğan, o dönemde ilk hayallerinin dışa bağımsız özgür bir şirket olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “İlk hedefimizi gerçekleştirmiştik. Sonraki hedefimiz ise şirketimizi uluslararası hale getirmekti. Yaptığımız ortaklıklarla buna da ulaştık. Son hedefimiz ise Avrupa’nın en modern üretim tesisini hayata geçirmekti. Bugün o da oldu. Hayallerimizin sona erdiği yerdeyiz. Bundan sonra sosyal sorumluluklara yöneleceğiz. Hastanemizin tüm gelirini yetiştirme yurdundaki çocuklar için harcıyoruz.”
Baymak’ın yeni tesisinin açılışında konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, işsizlik sorununa dikkat çekerek, “Özgürlükleri ne kadar artırırsak işsizliğimiz o kadar azalacak. Özgürlük olmadan bu soruna çözüm aradığınızda ayağınızda bir ağırlıkla hareket edebiliyorsunuz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER