Başkent'in otobüsü de özelleşiyor

Başkent'in otobüsü de özelleşiyor

Başkent'in otobüsü de özelleşiyor
Başkent'in otobüsü de özelleşiyor
Başkentgaz'ın rekor fiyatla ihale edilmesinin ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi özelleştirme sürecine hız verdi


Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankaralılara otobüs ulaşım hizmeti veren EGO'nun özelleştirmesi için de düğmeye bastı.
 
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB) kapısını çalarak önümüzdeki dönemde EGO'nun özel sektöre geçmesi için özelleştirme portföyüne alınabileceği mesajını iletti. Zaman'ın haberine göre, yaklaşık 2 bin araç parkı ile hizmet veren EGO'nun aylık zararı 4,5 milyon lirayı buluyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi ise özel sektöre devirle birlikte hem yeni finansman kaynağı bulmayı hem de daha fazla zarar etmemeyi amaçlıyor. Aylık zararı milyonlarca lirayı bulan EGO'nun Başkentgaz'a da doğalgazlı araçların yakıt alımı sebebiyle 350 milyon liralık borcu bulunuyor.

Özellikle 2010 yılı içerisinde yaptığı özelleştirme ihaleleri ile dikkatleri üzerine çeken ÖİB ise belediyeden resmi teklif bekliyor. Teklifin gelmesi halinde süreç kısa sürede başlatılacak. İdare yine Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan Başkentgaz'ın yüzde 80 hissesi için özelleştirme ihalesine çıkmıştı. Çukurova Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Karamehmet ile Mehmet Kazancı'nın ortak olduğu MMEKA firması geçen ay yapılan ihalede 1 milyar 211 milyon dolarlık teklifte bulunmuştu. EGO Otobüs İşletme Daire Başkanlığı 2010 yılında 5 adet bölge şube hizmet müdürlüğü, satın alma, merkez ve atölye, destek hizmetleri şube müdürlüğü ve otomasyon bilgi işlem kart üretim servisi ile hizmet veriyor. EGO, toplu taşımacılık hizmetlerinde kullanılmakta olan bin 999 otobüs, 50 hareket noktası ve 354 hatta günlük ortalama 8 bin 932 sefer gerçekleştirerek Başkentlilerin ulaşımını sağlıyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER