2B yasası Meclis'ten geçti 'Ünlülerin 2B sevinci'

2B olarak adlandırılan orman vasfını yitirmiş Hazine arazilerinin satışını öngören kanun tasarısı; 2B yasası Meclis'ten geçti. Tansu Çiller, Mehmet Emin Karamehmet, Tarık Akan Ali Ağaoğlu gibi isimlere de gün doğdu.

2B yasası Meclis'ten geçti 'Ünlülerin 2B sevinci'

Ünlü isimlerin 2B sevinci
Beklenen 2B yasası Meclis'ten geçti. Rayiç bedeli yüzde 70 olarak belirlendi. Tansu Çiller, Mehmet Emin Karamehmet, Tarık Akan Ali Ağaoğlu gibi isimlere de gün doğdu

2B olarak adlandırılan orman vasfını yitirmiş Hazine arazilerinin satışını öngören kanun tasarısı, TBMM'de kabul edildi.

Buna göre; hak sahiplerine doğrudan satılacak taşınmazların satış bedeli, rayiç bedelin yüzde 70'i olacak. Peşinat alınmadan yapılan taksitli satışlarda satış bedelinin yüzde 10'u, yapılan yazılı tebligat tarihinden itibaren en geç 3 ay içinde, kalanı ise belediye ve mücavir alan sınırları içinde en fazla 3 yılda 6 eşit taksitte, belediye ve mücavir alan sınırları dışında en fazla 4 yılda 8 eşit taksitte faizsiz olarak ödenecek.

Peşin ödemelerde yüzde 20, bedelin yarısının peşin ödenmesi halinde yüzde 10 indirim uygulanacak. İstanbul'da 2B düzenlemesini bekleyenler arasında iş, sanat ve siyaset dünyasından ünlü isimler de bulunuyor.

Eski Başbakanlardan Tansu Çiller'in Sarıyer'de, işadamları Hüsnü Özyeğin, Ali Ağaoğlu ve Mehmet Emin Karamehmet'in Çekmeköy'de bu tanıma uygun gayrimenkulü bulunuyor. Oyuncular Tarık Akan, Halit Ergenç, Gürkan Uygun, şarkıcılar İsmail Türüt ve Murat Göğebakan'ın Beykoz'da gayrimenkulü var.
 
BAŞVURU 3 AY İÇİNDE

2B alanlarında bulunan taşınmazlar için, taşınmazların 31 Aralık 2011'den önce kullanıcısı veya üzerindeki muhdesatın sahibi olarak gösterilen kişiler, bu taşınmazları almak için 3 ay içerisinde idareye başvurabilecek. Bu kişiler, verilen sürede başvurularını yaparak, taşınmazların bedeli karşılığında kendilerine doğrudan satılmasını isteyebilecek.
            (Milliyet)                 Kaynak: Ataşehirweb

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2012, 10:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109