136 bin hanenin elektriği yeşil enerjiden sağlanacak

DBE Holding iştiraki DBE Enerji ile Siemens markası olan Kaco, yurt içi ve yurt dışı yatırımlarında kullanılmak üzere 200 MW’lık güneş enerjisi santralleri için iş birliğine imza attı.

136 bin hanenin elektriği yeşil enerjiden sağlanacak

136 bin hanenin elektriği yeşil enerjiden sağlanacak

DBE Holding iştiraki DBE Enerji ile Siemens markası olan Kaco, yurt içi ve yurt dışı yatırımlarında kullanılmak üzere 200 MW’lık güneş enerjisi santralleri için iş birliğine imza attı. Anlaşma sonrasında projelerin tamamı hayata geçtiğinde 200 MW’lık GES yatırımı ile 136 bin hanenin elektrik ihtiyacı yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilmiş ve 312 bin ton CO2 salınımının önüne geçilmiş olacak. 

Yenilenebilir enerji sektörünün öncü firmalarından DBE Enerji ve Siemens’in iştirakı KACO New Energy firması arasında iş birliğine gidildi. İmza töreni DBE Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Taha Pınar, Siemens – Kaco Global Satış Müdürü Nedret Ünlü ve Siemens Satış Müdürü Saim Hacıağaoğlu katılımıyla gerçekleşti.

136 BİN HANENİN ELEKTRİĞİ YEŞİL ENERJİDEN SAĞLANACAK

Anlaşmanın detaylarını açıklayan DBE Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Taha Pınar, “Yurt içi ve yurt dışı yatırımlarımızda kullanılmak üzere tamamı Siemens’e ait olan KACO New Energy GmbH firmasıyla imzaladığımız anlaşma neticesinde 200 MW’lık güneş enerjisi santralleri için teknolojik olarak en gelişmiş komponentlere sahip olan Blueplanet 165.0 TL3 inverter serisini kullanacağız. Projelerimizin tamamı hayata geçtiğinde 200 MW’lık GES yatırımı ile 136 bin hanenin elektrik ihtiyacı yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilmiş olunacak ve 312 bin ton CO2 salınımının önüne geçilecek. Ayrıca 24 milyon adet ağaç doğaya kazandırılmış olunacak.” dedi.

Siemens – Kaco Global Satış Müdürü Nedret Ünlü anlaşmanın her iki taraf için de verimli olmasını dilerken Siemens Satış Müdürü Saim Hacıağaoğlu anlaşma ile hem ülke ekonomisine hem de sektöre büyük katkı sunulacağını aktardı.
 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER