12-26 Nisan Restaurant Günlerine Davetlisiniz

İstanbul, Ankara ve İzmir’de lezzet düşkünlerini buluşturacak olan Restoran Haftası, 12 Nisan'da başlıyor.

12-26 Nisan Restaurant Günlerine Davetlisiniz
Bağdat Caddesi restoranlarına davetlisiniz!

İstanbul, Ankara ve İzmir’de lezzet düşkünlerini buluşturacak olan Restoran Haftası, 12 Nisan'da başlıyor. Bağdat Caddesi'ndeki mekanlar, hem eğlencenin hem lezzetli yemeklerin tadını çıkarmak isteyenleri bekleyecek...

Şehrin en büyük gastronomik buluşması olan geleneksel Kayra Restoran Haftası, ilk kez İstanbul, Ankara ve İzmir’de eş zamanlı olarak başlıyor.

Daha çok insanı kaliteli ve rafine lezzetlerle buluşturmayı amaçlayan hafta, 4. yılında yoluna büyüyerek devam ediyor. Kayra Şarapları ana sponsorluğunda ve Dudetable organizasyonuyla 12-26 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek olan hafta, sokakları ve restoranları yeme-içme kültürü ve çeşitli sanatsal etkinliklerle dolduracak. Şehir hayatına ve şehrin yaşayan dokusuna duyarlılık göstermek, şehrin kültürel yaşamı ile gastronomik zenginliklerini bir araya getirmek amacıyla hayata geçen Kayra Restoran Haftası'nın 12 Nisan’daki açılışı kortej yürüyüşleri ve partileri ile olacak.
 
ÜNLÜ ŞEFLER İSTANBUL'DA
 
Kayra Restoran Haftası’nda, hafta boyunca etkinliğe katılacak tüm restoranlar aynı fiyat üzerinden kendi lezzetlerinden oluşturdukları fiks menüleri uygulayacaklar.

14 gün boyunca restoranların haftaya özel olarak hazırladıkları yepyeni lezzetler ile buluşmak isteyenler, uygun fiyatlarla menüleri deneyebilecek. Hafta İstanbul’da Nişantaşı, Meşrutiyet Caddesi, Kuruçeşme Boğaz Hattı, Bebek ve Kanyon AVM ve ayrıca Kadıköy Belediyesi katkıları ile Bağdat Caddesi olmak üzere toplam 6 merkezde gerçekleşecek İstanbul, İzmir ve Ankara’da yaklaşık 100 noktanın katılım göstereceği haftada, ortalama 200 farklı menü ile Kayra’nın 40 farklı şarabı Kayra şarap uzmanları tarafından eşleştirilecek ve toplamda 1.000’e yakın farklı lezzet katılımcılara sunulacak.

Kayra Restoran Haftası kapsamında İngiltere’de Gordon Ramsey’in tahtına aday gösterilen Celebrity Chef James Stocks ile Park Şamdan, Chilai ve Nişantaşı Bresserie’de 3 farklı menü ile özel “Wine&Dine” geceleri gerçekleşecek.

Birbirinden farklı lezzet seçeneklerinin yanı sıra Kayra Restoran Haftası’nın vazgeçilmezi olan etkinliklerden konserler, partiler, happy hour’lar, dünyaca ünlü modacı Atıl Kutoğlu ile ‘’Tasarım Sofralar’’ Thanks –co kurucusu Zeynep Ilıcalı‘nın özel tasarımı ile yemek sohbeti, 19. yüzyıldan günümüze ulaşan koleksiyon eserler eşliğinde ‘Davet Sofrası uzmanlar, sanatçılar ve gastronomi dünyasının önemli isimleri ile tematik sohbetler, Restoran Haftası noktalarında katılımcıları ile buluşacak.

 
Yemek, müzik, eğlence...
 
13 Nisan Cuma günü Bağdat Caddesi’nde açılış korteji ve Şaşkınbakkal’da Latin müzik konseriyle coşun.

13 Nisan'da Şaşkınbakkal Virgin Radio DJ Performansı'nı dinleyin.

13 Nisan'da Midpoint’ ve Saloon’ da yapılacak ‘’Happy Hour ‘Cameo roze ve Cameo d oro' ile akşamüstünüzü             canlandırın.

18 Nisan: CKM Hayal Kahvesi' Latin müziği coşkusunu yaşayın.
Suadiye Sushico’nun haftaya özel mönüsünü tadın.

Hala denemediyseniz Moğal Barbekü keyfi için Suadiye'de ki Go Mongo’da Kayra Restoran Haftasına özel barbekü ve şarap keyfini kaçırmayın.

Sushico'da Asya lezzetlerini deneyin.

Hafta boyunca Birbuçuk ,Suadiye ve Caddebostan ‘Palladium da Mispoint ,Sushico,Bistro 33’ün etkinliğe özel hazırladığı mönüleri ve eşliğindeki şarapları tadın.

Cafe Zanzibar’ın bahçesinde bahar keyfini yaşarken haftaya özel hazırladığı geleneksel lezzetler ve uyumundaki şarapların keyfini çıkarın.

Midpoint’in mönüsünde yer alan risotto yatağında fırın antrikot erikli turtalı menüyü tadın.

Caddebostan The House Cafe'nin terasında Kayra Restoran Haftası mönüsünü tadın.


ATAŞEHİR, RESTAURANT ADRES VE TELEFONLARI

Kadıköy Cadde'deki
Mekanlar

Bi Buçuk Caddebostan,
Bi Buçuk Suadiye,
Bisrto 33 Bağdat Caddesi,
CKM Hayal Kahvesi,
Go Mongo Bağdat,
House Cafe Caddebostan,
Midpoint,
Saloon,
Sushico ve
Zanzibar. 
 
İstanbul,ve
Kadıköy Cadde'deki
Mekanlar

ANKARA

İZMİR

ÇEŞME MARİNA

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2012, 14:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER