ÖNCÜ SPOR KULÜPLERİ BULUŞTU

ÖNCÜ Gençlik ve Spor Kulübü tarafından organize edilen ‘Öncü Spor Kulüpleri Buluşması’ Türkiye'nin farklı illerinde faaliyet gösteren spor kulüplerinin katılımıyla İstanbul'da gerçekleştirildi.

ÖNCÜ SPOR KULÜPLERİ BULUŞTU
 ÖNCÜ SPOR KULÜPLERİ BULUŞTU

ÖNCÜ Gençlik ve Spor Kulübü tarafından organize edilen ‘Öncü Spor Kulüpleri Buluşması’ Türkiye'nin farklı illerinde faaliyet gösteren spor kulüplerinin katılımıyla İstanbul'da gerçekleştirildi.


ÖNCÜ Gençlik ve Spor Kulübü Genel Başkanı Yavuz Kurt'un ev sahipliğindeki programa, ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, İstanbul İl Spor Müdürü Cemil Boz, Taekwondo Federasyonu Başkanı Metin Şahin ve çeşitli branşlarda çalışmalarını yürüten spor kulüplerinin yöneticileri ile ÖNDER ve Öncü Gençlik ve Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

ÖNCÜ OLMAK TAKIM RUHUNU DİRİ TUTMAKTIR

İBB Rumeli Kavağı Marmaracık gençlik kampında düzenlenen 3 günlük programın açılışında bir konuşma yapan Öncü Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Yavuz Kurt, “Öncü Spor Kulübü olarak önüne hedefler koyan öncü nesiller yetiştireceğiz. Ülkemizin geleceği için çalışmaktan asla vaz geçmeyeceğiz” dedi.

Öncü Spor Kulübü'nün ahlakıyla spora kimlik kazandıran gençler yetiştirmek idealiyle yola çıktığını belirten Kurt, Türkiye'nin her yerinde sporla ahlakı buluşturan, ülkesine, milletine bağlı şuurlu nesiller yetiştirme amacında olduklarını vurguladı. Sporda ahlakın önemine değinen Kurt, "Sporcu, ahlakıyla topluma örnek olandır. Öncü olmak, takım ruhunu diri tutmaktır. Benden vazgeçip biz olmaktır." diye konuştu.

HER GENCİMİZ SPORU SEVMELİ

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Halit Bekiroğlu da selamlama konuşmasında "Bu ülkedeki her gencimizin sporu sevmesini, yapmasa dahi ucundan da olsa ilgilenmesini istiyoruz” dedi. 1 milyon 400 bin imam hatip öğrencisine sporun sevdirilebileceğini belirten Bekiroğlu, “Bu bizim elimizde. Bir yaşam tarzı olarak, kültür olarak imam hatip neslinin yüzde 80’i, yüzde 90’ının günlük yaşamlarında spor yapması gerekiyor. Biz spora bir Müslümanın tembel olmaması, dinamik olması diye de bakıyoruz. Bu manevi sorumluluktur” ifadelerini kullandı.

RAKİP DEĞİL, REFİKLER ÇOĞALSIN

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ise konuşmasında şunları söyledi: "64 ilde Öncü Spor kulüplerin kurulması hedefe atılmış başarılı bir oktur. Diğer STK'ların da kulüp kurmalarına destek verin. Rakip değil, refikleri çoğaltın. Her birimize görevler düşmektedir. Bu faaliyete ve çabaya hepinizi davet ediyorum. İllerinizde kurulmuş amatör spor kulüpleri federasyonlarına da üye olun" dedi. Konuşması sonunda Öncü Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Yavuz Kurt tarafından Mehmet Baykan'a 42 numaralı forma hediye edildi.

SPOR MÜSABAKALARI DÜZENLENDİ

Anadolu'dan gelen spor kulüplerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen buluşmada, gençliğe ve spora dair sorunlar ele alınarak, kulüp çalışmalarında karşılaşılan problemler, çözüm önerileri ve yeni projeler istişare edildi. Katılan kulüp başkanları toplantıda söz alarak yürüttükleri çalışmalarla ilgili bilgi verdi. 3 gün boyunca devam eden organizasyon, düzenlenen spor müsabakalarıyla devam etti. Etkinlik, Diriliş Ertuğrul setinin gezilmesi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.


İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109