MOZAİK RESTAURANT, ATAŞEHİR’DE FARKLI BİR MEKÂN

Ataşehir'in nesi meşhur? diye bir sokak röportajı yapsak, sanırım en çok 'yemek mekânları' cevabını alırız.

MOZAİK RESTAURANT, ATAŞEHİR’DE FARKLI BİR MEKÂN
MOZAİK RESTAURANT, ATAŞEHİR’DE FARKLI BİR MEKÂN

Ataşehir'in nesi meşhur diye bir sokak röportajı yapsak, sanırım en çok 'yemek mekânları' cevabını alırız.

430.000 nüfuslu bir ilçede bu kadar çok yeme içme eyleminin var olması arzın ihtiyaca dönüştüğünü gösteriyor. Et menüleri, balık çeşitleri, pizzalar, tatlılar, kahvaltı salonları, kahve keyif mekânları ve akla gelebilecek her şey farklı mekânlarda ilçede yayılmış bir durumda. Her biri bir diğerinin aynısı gibi duran et çeşitlerinin bol olduğu yöresel restaurantlar, denizin engin doğal menüsünü ile şölen oluşturacak  balıkçılar, ünlü şair Cemal Süreya'nın yâd edildiği  'Kahvaltının mutlulukla ilgisi olduğu' şiir dizelerini dillere pelesenk eden kahvaltı salonları, kokusuyla hayatın içinde güzel bir durak olan kahve mekânları...

Ataşehir'de Hepsi, her marka ve çeşitle ilçenin köşesinde, bucağında yıllardır hizmet vermekte.
 
Ataşehir yeniliğin adresi olma özelliğini hep elinde tutmaya devam ederken,  yine bir ilke imza atıyor ve bünyesindeki bu lezzet mozaiğinin hepsini aynı mekâna topluyor. Ataşehirlilere tüm tatları sunan Barbaros Mahallesi'nin en yeni yeme içme mekânı  Mozaik Restaurant, adından da anlaşılacağı gibi bir lezzet mozaiğine Ataşehirlileri davet ediyor.

 
'ATAŞEHİRLİLERİN HAYATINA GÜZEL BİR TAT KATMAK İSTİYORUZ'
 
  Yıllardır ticari başarısıyla iş dünyasında kendisine büyük bir yer edinmiş Mozaik Grup şirket sahibi Gazi Gül, ticaret hayatına bambaşka bir girişimle yeni bir adım atıyor. Gül, ilçenin  gelişimine Mozaik Restaurant'ıyla katkı sağladığı gibi, başarılı iş hayatını mutfağa taşıyarak burada da iddialı olacağının sinyallerini veriyor.  Gazi Gül farklı bir lezzet durağına ev sahipliği yapmanın altındaki amacını şöyle dile getiriyor; 'Ataşehirlilerin hayatına güzel bir tat katmak istiyoruz. Onun için de, ürünlerimiz de katkı maddesi olmadığı gibi, menümüz de oldukça zengin. Tam  İki yüz  çeşit yemek seçeneğimiz mevcut. Buraya gelen kişi sadece Türk mutfağı yemeyecek, menümüzde pizzadan, et yemeklerine ve balık çeşitlerine kadar bir çok spesiyal bulunmaktadır. Çeşitli tatlılarımız, pastalarımız, farklı pişirme teknikleri ve soslarla Mozaik Restaurant'a has lezzetlendirilmiş yemek çeşitlerimiz  birçok damak zevkine hitap ediyor.

 
'ATAŞEHİRLİ MOZAİK RESTAURANT'IN BİR RENGİ OLACAK'
 
Gazi Gül, marka olma yolunda lezzetlerin de menüde olduğunu ifade ederken, felsefelerinin 'alışkanlık' olma yolunda ilerlediğini dile getiriyor. Gül; 'Ataşehirliler burada  doğum günü de kutlayabilir, çeşitli toplantılarını da yapabilir. Bizler burada birçok okul, hastane ve iş toplantılarına ev sahipliği yapıyoruz. Yerimizin kapasitesi doksan kişilik ve Mozaik, ilçenin en erken açılan restaurantı, bu özelliğiyle sabahın erken saatlerinde taş fırın da pişirilmiş simidiyle güne başlamak isteyenler için iyi bir alternatif olacağımıza inanıyoruz. Ben inanıyorum ki; Ataşehirli Mozaik Restaurant'ın bir rengi olacak.

 
'HALKIMIZ NEYİ NASIL  ARZULARSA BİZ EKİP OLARAK ONU YERİNE GETİRİYORUZ'
 
Ayrıca,  akşam geç saatlere kadar haftanın yedi günü hizmet vermekteyiz. Otopark sorunu olmayan, kendi imalathanesi olan, sıcak, samimi bir ortam sunuyoruz Ataşehirlilere. Her türlü ağız tadına hitap eden, mozaik  burger, mozaik dürüm ve mozaik tatlılarımızla da farklı tatlar da menümüzde bulunuyor. Önümüz yeni yıl, yeni yılda taş fırın lezzetinde hindi menümüz mevcut, halkımız ister evine sipariş ettirebilir, ister burada yemek isteyebilir. Halkımız neyi nasıl arzularsa biz ekip olarak onu yerine getiriyoruz. Burası Ataşehir halkının keyif alacağı, aradıklarını bulacakları, alışkanlık haline getirecekleri bir mekân olmak için kuruldu. Ve bizler 'alışkanlık' felsefemiz, her daim tazelenerek ve yenilenerek  amacımıza ulaşma yolunda hızla ilerletiyoruz. Biz şehrin göz bebeği olan ilçemize yakışır bir hizmet merkeziyiz ve her şeyimiz de göz önünde yapılıyor. Öyle ki; isteyen herkes mutfağımızı dahi gezebiliyor.

 
26 ÜLKEDE 480 RESTAURANTTA HÜSNÜ DÜZEN'İN DÜRÜMLERİ SATILIYOR
 
Mozaik Restaurant'ın yöneticisi olan Hüsnü Düzen geçmiş başarılarını ve  Mozaik Restaurant  üzerine kurduğu yakın gelecek hedeflerinden bahsetti.
 
Hüsnü Düzen; 'Otuz beş yıldır aynı sektörde yer alıyorum ve bu işi mutfağında öğrendim. 1994'te yöresel yemekler arası yapılan yarışmada Türkiye birinciliğim var. Bu yarışmayı İstanbul Turizm İl  Müdürlüğü düzenlemişti. 410 kişinin katılım gösterdiği bir yarışmaydı. Yarışma Türkiye genelinde gerçekleşmişti.
 
1996'da ise yine bir firmanın mutfak müdürlüğünü yaptığım  dönemde reçetesini kendim oluşturduğum dürümlerim var. Bu reçetem, 26 ülkede 480 restauranta satılma  hakkı kazandı. Hatta 'Hüsnü'nün dürümü' olarak da ünlenmiş bir dürüm reçetesidir. O dönemde gazetelerde çok çıkmıştı. İstanbul'da da çok büyük zincirleri olan restaurantların da oluşumunda rol aldım. Gerek personel, gerek menü değerlendirmesi olsun 'Adan Z'ye her şeyiyle ilgilendim. Şimdi de Mozaik Restaurant'ın zincir oluşum hedefini sağlam bir temel atarak kurmak istediğimiz için firma sahibi Gazi Bey'le güçlerimizi birleştirdik. Otuz beş yıllık iş hayatımda inşaatından servis seçimlerine kadar tüm detaylarıyla ilgilendiğim zincir olmuş, ülkenin en bilinen restaurantlarını istediğim çıtaya ne mutlu ki; ulaştırdım. Şimdi sıra Mozaik Restaurant'ta... Yakın gelecek de bu mekânı da hedeflediğimiz yere şubeleşerek ulaştıracağız. Benim asıl işim zaten bu.
 
Biri başarılı bir girişimci, diğeri ise işin en temelinde yetişmiş bir profesyonel. Şimdiye kadar hedeflerine ulaşmanın güveniyle ilçe sakinlerine geçmiş başarılarının teminatıyla misafir etmeyi hedefliyor. Mozaik, şehrin 'alışkanlıklarını' değiştirip, yaklaşık iki yüz çeşit lezzetiyle kapılarını her damak tadına açıyor.


 
ADRES : Barbaros Mah. Sütçü Yolu Cad. No: 73/A Ataşehir/İST.

Tel. : 0216 371 00 03
Tel. : 0542 650 37 10


Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2017, 22:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109