HUBYAR ANMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

Hubyar Anma Töreni ve Etkinlikleri bu yıl da 28-29 Temmuz’da Tokat’ın Almus ilçesinde gerçekleştirildi.

HUBYAR ANMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ
 HUBYAR ANMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

Hubyar Anma Töreni ve Etkinlikleri bu yıl da 28-29 Temmuz’da Tokat’ın Almus ilçesinde gerçekleştirildi.
Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Hubyar Anma Töreni ve Etkinlikleri bu yıl da 28-29 Temmuz’da Tokat’ın Almus ilçesinde gerçekleştirildi. Hubyar Köyü Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği ve Hubyar Eğitim Vakfı’nın öncülüğünde gerçekleştirilen organizasyonda ev sahipliğini Hubyar Vakfı Başkanı Hıdır Temel ve Dedesi Mustafa Temel üstendi.

Hubyar Türbesi ziyaretiyle başlayan etkinlikler Türbe önünde anma ve cem töreninin yapılmasıyla devam etti. Her yıl olduğu gibi bu yıl da etkinliklere yoğun bir ilgi ve katılım vardı. Etkinliklerde “üçpeş” adı verilen geleneksel Türkmen kıyafetli katılan kadınlar hayli ilgi çekti. Murat Akkaya ve Gülcihan Koç adlı sanatçılar da söz ve değişleriyle etkinliklere renk kattı.
 
Geleneksel olarak yıllardır sürdürülen bu organizasyon Hubyar Sultan’ın her şeyi insanda arayan; Hakk’ı kendi özünde, kendi özünü Hakk’ta bulan; barışı, sevgiyi ve bilimi kendisine rehber kılan anlayışının tanıtımı adına önemli bir işlev görüyor. Birçok Alevi ocağı günümüzde işlevini yitirmişken, Hubyar Ocağı dergâhlarıyla aktif olarak yolunu devam ettiği için hem Türkiye’nin hem de Tokat’ın en kıymetli değerlerinden kabul ediliyor. 
 
Hubyar Anma Töreni’ne bu yıl CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat ve Yazıcık Belediye Başkanı Tuncer Uzunoğlu da katıldı. 
 
Memleketi Tokat’ta bu değerin yaşatılmasının önemine vurgu yapan CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat,“Bütün dünyayı verseler dahi, bir karıncanın ağzındaki taneyi almam, bu zulmü yapmam” diyen Hubyar inanç felsefesinin, barışı ve dostluğu merkeze aldığını; kin yerine sevgi ve hoşgörüyü benimsediğini belirtererek Aleviliğin siyaset üstü bir inanç olduğunu, merkezinde insan ve doğa olduğunu vurguladı.
 
28 Temmuz’da başlayan etkinlikler semahların dönülmesi, lokmaların dağıtılması türkü ve deyişlerin söylenmesiyle son buldu.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109