Darbe gecesi demokrasi için 1000 kurban adadı

15 Temmuz Darbe girişiminin bertaraf edilmesinin ardından işadamı Yalçın Şahin, Şükür amaçlı 1000 kurbanlık adak adadı.

Darbe gecesi demokrasi için 1000 kurban adadı
Darbe gecesi demokrasi için 1000 kurban adadı

15 Temmuz Darbe girişiminin bertaraf edilmesinin ardından işadamı Yalçın Şahin, Şükür amaçlı 1000 kurbanlık adak adadı.

Milli iradeye kast eden 15 Temmuz Darbe girişiminin bertaraf edilmesinin ardından şükür amaçlı 1.000 küçükbaş hayvan adayan iş adamı Yalçın Şahin, kurbanların etini Türk Kızılay’ına bağışladı. Gaziantep’e adak kurbanları teslim almaya giden Türk Kızılayı Başkanı Dr. Kerem Kınık “Bağışçımızın adak kurbanlarını Kızılay aracılığıyla kesip, ihtiyaç sahiplerine, şehit ve gazi yakınlarımıza dağıtacağız” dedi.

15 Temmuz darbe girişiminin vatandaşların sokaklara inerek demokrasiye sahip çıkmasıyla bertaraf edilmesinin ardından işadamı Yalçın Şahin 1000 kurbanlık adak adadı. Şahin, kurbanların etini ise Türk Kızılay’ına bağışladı. Türk Kızılayı Başkanı Dr. Kerem Kınık bugün Gaziantep Nizip’e giderek, kesimhanede gerçekleşen bağış töreniyle 1000 kurbanlık eti teslim aldı. Kırgızistan’da tekstil işiyle meşgul olan ve bağışı yapan Yalçın Şahin ise yurtdışında olduğu için törene onun adına akrabası katıldı.

Adaklar Türk Kızılayı’na

Adak kurbanları teslim alırken bir konuşma yapan Başkan Kınık, milli iradeye sahip çıkan tüm vatandaşlara ve bunlardan biri olan Adak bağışçısı Şahin’e teşekkür ederek, "Bugün Gaziantep'te çok önemli bir buluşmayı gerçekleştiriyoruz. Yalçın Şahin isimli yurt dışında yaşayan bir iş adamımızın, ülkemiz için yerine getireceği adak için toplandık. Allah, Yalçın Şahin kardeşimizin hayrını kabul etsin." dedi.


İhtiyaç sahipleri ile Şehit ve gazi yakınlarına dağıtılacak

Şahin'in 15 Temmuz gecesi, Türkiye'de yaşayan yakınlarını arayarak darbe kalkışmasını öğrendiğini ve bu sırada "Türkiye'den bu bela giderse bin adağım var" şeklinde adakta bulunduğunu aktaran Kınık, Türkiye'nin normalleşme sürecine girmesiyle bu adağın yerine getirildiğini söyledi. Kerem Kınık sözlerine şöyle devam etti: "İş adamımız Kızılay'ın güvenilirliği konusunda bize teveccüh gösterdi. Kardeşimiz, 'menfur saldırı ve kalkışma girişimi başarıya ulaşmasın' diye o gece bin kurban adamış. Duaların, adakların, milletin birliği ve kararlılığıyla darbe başarısızlıkla sonuçlandı. Gaziantep'te bağışçımızın adak kurbanlarını Kızılay aracılığıyla kesip, ihtiyaç sahiplerine, şehit ve gazi yakınlarımıza dağıtacağız."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109