Büyükelçi Akio MIYAJIMA’nin Mesajı

Japonya Büyükelçisi MIYAJIMA Akio, BM 75’inci dönem Genel Kurulu Başkanı Büyükelçi Sayın BOZKIR’ın seçilmesi bizlere büyük mutluluk verdiğini ifade etmiştir.

Büyükelçi Akio MIYAJIMA’nin Mesajı
 Büyükelçi Akio MIYAJIMA’nin Mesajı

Japonya Büyükelçisi MIYAJIMA Akio, BM 75’inci dönem Genel Kurulu Başkanı Büyükelçi Sayın BOZKIR’ın seçilmesi bizlere büyük mutluluk verdiğini  ifade etmiştir.  


Japonya Büyükelçisi MIYAJIMA Akio, 25 Haziran 2020 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın İstanbul Ofisi’nde, Birleşmiş Milletler (BM) gelecek dönem (75’inci dönem) Genel Kurul Başkanı Büyükelçi Sayın Volkan BOZKIR’ı ziyaret etmiş ve Japonya Dışişleri Bakanı MOTEGI Toshimitsu’nın tebrik mesajını vermiştir. Büyükelçi MIYAJIMA, Büyükelçi Sayın BOZKIR’ın Türkiye'den BM Genel Kurul Başkanlığına seçilen ilk isim olmasının Japonya’nın Türkiye Büyükelçisi olarak kendisine büyük mutluluk verdiğini ve güven verici olduğunu ifade etmiştir.  
Büyükelçi MIYAJIMA ve Büyükelçi BOZKIR, dünya genelinde koronavirüs tehdidi devam ederken, iki dost ülke olan Japonya ve Türkiye’nin, Birleşmiş Milletler bünyesinde çeşitli alanlarda daha fazla işbirliği gerçekleştirme yönündeki kararlılıklarını teyit etmişlerdir. Bu son derece önemli görevde, BM 75’inci dönem Genel Kurulu Başkanı Büyükelçi Sayın BOZKIR’ın katkı ve başarılarının devamını içtenlikle temenni ediyoruz.

【宮島大使からのメッセージ】
6月25日,イスタンブールのトルコ外務省オフィスにて,ヴォルカン・ボズクル次期(第七十五回)国連総会議長を訪問し,茂木外務大臣からの議長職選出に係る祝辞を手わたしました。ボズクル次期総長がトルコ人として国連史上初めて本議長職に選出されたことにつき,駐トルコ日本国大使として大変喜ばしく,心強く感じている旨お伝えしました。
コロナウイルスの世界的な脅威は未だ続いている中,様々な分野において,国連の場で友好国である日本とトルコが一層協力していくことにつき確認しました。この重要な職務において,ボズクル次期総長の更なる御活躍を心より祈念いたします。

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER