BERLİN MODA HAFTASI FRANKFURT’A TAŞINIYOR

FRANKFURT ULUSLARARASI MODA VE YAŞAM TARZI İÇİN YENİ BULUŞMA NOKTASI TÜRKİYE İÇİN DE YENİ BİR FIRSAT OLACAK.

BERLİN MODA HAFTASI FRANKFURT’A TAŞINIYOR
 BERLİN MODA HAFTASI FRANKFURT’A TAŞINIYOR

FRANKFURT ULUSLARARASI MODA VE YAŞAM TARZI İÇİN YENİ BULUŞMA NOKTASI TÜRKİYE İÇİN DE YENİ BİR FIRSAT OLACAK.
Önde gelen iki fuar organizatörü Messe Frankfurt ve Premium Group, Frankfurt Moda Haftası'nı başlatmak için güçlerini birleştiriyor. 2021 Yaz sezonundan itibaren Rhine-Main metropolü, ileriye dönük bir moda ve yaşam tarzı topluluğunun yeni ev sahibi olacak.

Kendi fuar alanına sahip dünyanın en büyük ticaret fuarı, kongresi ve etkinlik organizatörü Messe Frankfurt ve Avrupa'nın en büyük moda fuarı organizatörü olan Premium Group'un güçlerini birleştirmesinin yanı sıra Frankfurt Şehri ve Hessen Eyaleti’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek olan Frankfurt Moda Haftası böylelikle fuar alanı ile sınırlı kalmayacak ve tüm şehire yayılacak. Frankfurt Moda Haftası ilk kez 2021 yaz sezonunda başlayacak.

Frankfurt Moda Haftası'nın temel bileşenlerinden biri Avrupa'nın en büyük moda fuarları Avrupa'nın kadın ve erkek giyimi üzerine en gelişmiş iş platformu PREMIUM, çağdaş moda için en ilerici fuarlardan SEEK ve sürdürülebilir moda için önde gelen merkez NEONYT. Fashionsustain ve Fashiontech konferanslarıyla birlikte tümüyle Berlin'den Frankfurt’a taşınacak.

Messe Frankfurt Yönetim Kurulu Üyesi Detlef Braun; “Beş platform, üç fuar, iki konferans, 2.000'den fazla tasarımcı, marka ve moda şirketi ile Frankfurt Moda Haftası, uluslararası moda sektörü için son derece çekici bir yer haline gelecek. Fiziksel bir Moda Haftası konsepti ancak daha önce gördüğümüz her şeyden farklı. Frankfurt Moda Haftası, dünya çapında 50'den fazla tekstil fuarından kazanılan tekstil gücümüzü tam olarak ortaya koymamızı sağlayacak ve tüm tedarik zincirinde yeni sinerjilerle sonuçlanacak” dedi.

Gökdelenlerden, sergi ve konser salonlarına, barlardan, kulüplere ve iş yerlerine kadar tüm şehir uzun süreli iş bağlantıları için bir sahne haline gelecek. Moda, tasarım, medya, sanat ve müzik ile Frankfurt Moda Haftası podyum gösterileri ve etkinlikleri, Frankfurt’un yaratıcı sahnesini uluslararası moda topluluğuyla buluşturacak.

Messe Frankfurt İstanbul Yönetici Ortağı Işın Sağlam ise konu ile ilgili, Türkiye için harika bir haber olduğunu vurgulayarak yaptığı açıklamada;

“Avrupada ve tüm dünyada 50’den fazla tekstil fuarı organize eden bir şirket Messe Frankfurt. Özellikle Heimtextil Frankfurt Avrupa’nın en büyüğü. Geçtiğimiz fuarda en fazla katılım Türkiye’den gerçekleşti. Bildiğiniz gibi, Türkiye’nin lokomotif sektörü tekstil ve otomotiv. Türkiye önemli tekstil ihracatçısı ülkelerden biri. Türkiye, dünya tekstil ve hazır giyim pazarında %3,5'lik bir paya sahip, dünyanın yedinci büyük hazır giyim ihracatçısı. Türkiye aynı zamanda dünyanın 7. büyük pamuk üreticisi. Türk ihracatçısının, Frankfurt Moda Haftası’nın sinerjisi ve Messe Frankfurt fuarlarına katılımı ile birlikte değerlendirildiğinde artan bir pazar payı yakalayabileceğini düşünüyorum.” dedi.

Dünyanın önde gelen fuar organizatörü Messe Frankfurt’un, ticari fuar, kongre ve etkinliklerini daha sıkı güvenlik önlemleri ile gerçekleştirmeye hazırlandığını belirten Sağlam;

“Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19’dan etkilenen sektörlerin başında fuarcılık sektörü geliyor. Ancak, pandemi sonrası normalleşme sürecinde fuarlar, ticaretin tekrar canlanması ve yeni iş birlikleri kurmak için daha da önemli hale gelecek. Bu kadar uzun ve köklü bir geçmişi olan bir firma olmanın getirisiyle biz her zaman uzun vadeli ve sürdürülebilir büyümeye yönelik hedefler ile çalışmalarımıza yön vermeye devam ediyoruz. Bu süreçte dijital dönüşüm yatırımlarının ve sürdürülebilirliğin öneminin ne kadar arttığını hep birlikte bir kez daha gördük. Messe Frankfurt olarak, odak noktası dijitalleşme ve sürdürülebilirlik olan projelerimizi hayata geçirmeye zaten başlamıştık. 2021 Yaz sezonunda ilk kez gerçekleşecek olan “Frankfurt Moda Haftası”, ileriye dönük bir moda ve yaşam tarzı konseptinin yeni ev sahibi olacak. Finansın merkezi olan Frankfurt’ta dijital inovasyonların ve sürdürülebilirliğin sentezleneceği etkinlik, ileriye dönük dijital moda ve yaşam tarzı alanına yön verecek.

Bunun yanı sıra, 2019 yılında organize etmeye başladığımız dünyanın en büyük sürdürülebilir moda şovu Neonyt, moda ve tekstil endüstrisinin sürdürülebilirlik dönüşümü için geleceğe yönelik yaklaşımlar geliştiren çok disiplinli bir etkinlik. Sürdürülebilirliğin bir trend olmadığını, şimdi ve gelecekte moda endüstrisinin belirleyici konusu olduğunu özellikle vurgulamak isterim. Messe Frankfurt olarak, tüm dünyada organize ettiğimiz 50’den fazla tekstil fuarının ortaya çıkardığı güçle, bilgi ve tecrübeyi her zaman yenilikçi fikirlerle sentezleyerek daha sürdürülebilir bir endüstri için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

YENİ TEKNOLOJİ UYGULANABİLİR SÜRDÜRÜLEBİLİRLİKLE BULUŞUYOR

“Beklenmedik Olanı Sunmak” bir vaattir: Frankfurt Moda Haftası moda, tasarım, sürdürülebilirlik ve teknolojiyi bir araya getirerek beklenmedik işbirliklerine yol açacak ve günümüzün olanaklarını gösterecek. "Uygulamalı Sürdürülebilirlik" ve "Uygulamalı Dijitalleşme" etkinliğin stratejik sütunlarını oluşturuyor. Frankfurt Moda Haftası yenilikçi, daha sürdürülebilir ürünleri, koleksiyonları ve iş modellerini daha geniş bir pazara erişilebilir hale getirecek. Aynı zamanda, gerçek-dijital gerçekliğin bir parçası olarak moda ve teknolojinin geleceğe yönelik bağlantısını da destekleyecek. Techtextil, Texprocess ve Texworld gibi önde gelen uluslararası fuarlar ve dünya çapında 50'den fazla tekstil fuarı ile Messe Frankfurt Texpertise Network’ü daha fazla sinerji yaratacak. Tekstil tedarik zincirinde iş yapmanın ağa bağlı ilerleyen ve daha sürdürülebilir bir yolu açılacak.

Messe Frankfurt hakkında

Messe Frankfurt, dünya çapında 2,600* çalışanı ve yıllık 733* milyon Euro‘luk cirosu ile dünyanın lider fuar organizatörü firmalarından biridir. Messe Frankfurt’un 175’den fazla ülkeye hizmet veren 30 iştiraki bulunmaktadır. Messe Frankfurt, yüzde 60 hissesi Frankfurt belediyesine, yüzde 40 hissesi ise Hessen eyaletine ait olan bir kamu firmasıdır.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109