Arçelik A.Ş.’ye Birleşik Krallık Dış Ticaret Bakanlığı’ndan Ziyaret

Birleşik Krallık Uluslararası Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Greg Hands, Türkiye temasları kapsamında, 6 Ekim’de, Arçelik A.Ş.’ye ziyarette bulundu.

Arçelik A.Ş.’ye Birleşik Krallık Dış Ticaret Bakanlığı’ndan Ziyaret
 Arçelik A.Ş.’ye Birleşik Krallık Dış Ticaret Bakanlığı’ndan Ziyaret

Birleşik Krallık Uluslararası Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Greg Hands, Türkiye temasları kapsamında, 6 Ekim’de, Arçelik A.Ş.’ye ziyarette bulundu.

Ziyarette Bakan’a, Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu Judith Slater ve Birleşik Krallık Ticaret Ateşesi Neil Floyd’un da aralarında bulunduğu bir heyet eşlik etti. Ev sahipliğini Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Hakan Bulgurlu ve Uluslararası Satış Genel Müdür Yardımcısı Ragıp Balcıoğlu’nun yaptığı toplantıda, Beko markası ile İngiltere’de pazar lideri konumunda bulunan Arçelik A.Ş’ nin pazardaki faaliyetleri ve gelecek dönem hedefleri de görüşüldü.

Arçelik A.Ş. üst yönetimi; Birleşik Krallık Uluslararası Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Greg Hands, Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu Judith Slater ve Birleşik Krallık Ticaret Ateşesi Neil Floyd’un da aralarında bulunduğu Ticari Heyeti, Genel Müdürlüğünde ağırladı.

İki ülkenin ticari ilişkileri hakkında fikir alışverişi yapılan ziyarette, başta Beko’nun Birleşik Krallık pazarındaki faaliyetleri olmak üzere şirketin global büyüme planları ve hedefleri de konuşuldu. Farklı coğrafyalarda bulunan tüketicilerinin ihtiyaçlarına yönelik ürün ve hizmet sunma kapasitesine sahip olan Arçelik A.Ş., İngiliz tüketicilerinin yaşamlarını iyileştiren ürünler tasarlıyor.

Birleşik Krallık Uluslararası Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Greg Hands, Arçelik A.Ş’ye yaptıkları ziyaretle ilgili şunları söyledi:
“Arçelik/BEKO’nun sadece Birleşik Krallık’ta değil diğer tüm pazarlardaki başarısını duymaktan büyük mutluluk duydum. İnanıyorum ki, Birleşik Krallık’taki yenilikçi ve iş dostu ekosistem, Arçelik/BEKO için yeni fırsatların doğmasına ve değişen iş dünyasına kolaylıkla adapte olmalarına olanak sağlayacaktır. Arçelik/BEKO’nun çeyrek asırdır Birleşik Krallık’taki varlığından gurur duyuyoruz ve Birleşik Krallık Uluslararası Ticaret Bakanlığı olarak kendilerine gelecekte de destek olmaya devam edecegiz.”

Birleşik Krallık Heyetini Genel Merkezlerinde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Hakan Bulgurlu; Beko’nun başarılarının ardında Arçelik A.Ş.’nin Ar- Ge ve teknoloji yatırımlarının önemli rolü olduğunun altını çizdi.

Ar-Ge ve inovasyon yatırımları doğrultusunda Türkiye’nin en çok uluslararası patent başvurusu yapan şirketi konumunda olduklarını belirten Bulgurlu, “Dünya Fikri Haklar Örgütü’nün (WIPO) yayınladığı ve en çok uluslararası patent başvurusu yapan şirketlerin sıralandığı listede 78. sırada yer aldık. Markalı büyüme stratejimiz doğrultusunda, faaliyet gösterdiğimiz pazarlarda pazar payımızı artırmayı ve yatırımlarımızı tüketici dinamiklerine göre geliştirerek markalarımızın konumunu daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz. Her yıl 2,6 milyon ürün satışına imza atarak lider olduğumuz Birleşik Krallık pazarı bizim için büyük önem taşıyor. Birleşik Krallık’ı ikinci evimiz olarak görüyoruz” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109