Acil yardım ve afetle ilgili paydaşlar İstanbul’da bir araya geldi

8-11 Ekim tarihleri arasında yapılacak kongrede, Acil sağlık hizmetleri, itfaiye, arama kurtarma, insani yardım, afet yönetimi ve sorunlarına çözüm amaçlanıyor.

Acil yardım ve afetle ilgili paydaşlar İstanbul’da bir araya geldi
 Acil yardım ve afetle ilgili paydaşlar İstanbul’da bir araya geldi

8-11 Ekim tarihleri arasında yapılacak kongrede, Acil sağlık hizmetleri, itfaiye, arama kurtarma, insani yardım, afet yönetimi ve sorunlarına çözüm amaçlanıyor

“Ortadoğu Afet ve Hastane Öncesi Yönetim Kongresi” İstanbul’da başladı. 8-11 Ekim tarihleri arasında yapılacak kongrede, Hastane öncesi alandaki acil sağlık hizmetleri, itfaiye, arama kurtarma, insani yardım, afet yönetimi alanında çalışan personel ile bu konuda çalışan bilim insanlarının bilgi paylaşımı ve sorunları birlikte çözümü amaçlanıyor.

Kızılay, Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) ile Acil ve Afet Derneği (ACAT) işbirliğinde, İstanbul Green Park Convention Center’da düzenlenen “1. Ortadoğu Afet ve Hastane Öncesi Yönetim Kongresi” başladı. Yoğun katılımın olduğu kongrenin başkanlığını Prof. Dr. Başar Cander ile Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin Can üstlendi.

Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin Can açılışta yaptığı konuşmada, kongrenin önemini vurguladı. Can, “Bu gün bizim için çok önemli bir gün. Bu kongre Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyor. Kızılay da afet öncesi zararları azaltma mücadelesi içerisinde bir takım faaliyetler yapıyor. Burada 89 bilimsel bildiri yayınlanacak. 150’den fazla akademisyen sunumlarını gerçekleştirecek. Türk Kızılayı olarak bu sunumlardan bizler de istifade edeceğiz.” dedi.

Kongre süresince; insani krizler ve insani yardım alanında faaliyet gösteren, Kızılay-Kızılhaç Dernekleri Federasyonu (IFRC), Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Örgütleri (WHO), ülkelerin afetlerle ilgili kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin çalışma ve tecrübe paylaşımlarının irdelenecek.

Hastane öncesi alandaki acil sağlık hizmetleri, itfaiye, arama kurtarma, insani yardım, afet yönetimi alanında çalışan personel ile bu konuda çalışan bilim insanlarının bilgi paylaşımı ve sorunları birlikte çözümü amaçlanıyor. Kongre, “Ortadoğu” ismiyle bölgesel gibi gözükse de değişik coğrafyalardan yerli ve yabancı çok değerli bilim insanının yer aldığı küresel bir etkinlik olarak nitelendiriliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109