EVLERİN EVİ

SON ZAMANLARIN EN UÇUK KİTABI “EVLERİN EVİ” AYRIKSI KİTAP’TAN ÇIKTI

EVLERİN EVİ
 EVLERİN EVİ
SON ZAMANLARIN EN UÇUK KİTABI “EVLERİN EVİ” AYRIKSI KİTAP’TAN ÇIKTI.

Bizarro (uçuk yazın) türünün önde gelen yayıncılarından Eraserhead Press tarafından yayımlanan Kevin L. Donihe’ninEvlerin Evi kitabı Ayrıksı Kitap okurlarıyla buluştu. Ayrıksı kitapların yeni adresi olan Ayrıksı Kitap daha önce yayımlamış olduğu Karnağız ve İblis Burger’in ardından Evlerin Evi’yle birlikte bizarro (uçuk yazın) türünü dünyaya tanıştıran yazarların kitaplarını listesine katmaya devam ediyor. 

 

Absürt ve grotesk öğelere yer veren çağdaş bir yazın türü olan uçuk yazın 2000’li yılların başında Amerika Birleşik Devletleri’nde bağımsız yayınevleri tarafından tanıştırılan bu tür David Lynch ya da Tim Burton filmlerinin edebiyat dünyasındaki karşılığı olarak tanımlanıyor. Bizarro yani uçuk yazın tuhaflığı, saçmalığı, uçukluğu ve gerçeküstü dünyasıyla öne çıkıyor.

 

Bir zamanlar, evine körkütük âşık olan tuhaf bir adamın hikâyesini konu alan “Evlerin Evi”, evlerin kıyamet gününde sevdiği evinin yıkılmasıyla yola çıkan kahramanın peşinde sıra dışı ve uçuk bir yolculuğa çıkarıyor. Evine olan aşkı iki insan arasında görülebilecek aşkları kıskandıracak cinsten olan adamın bu tutkusu, evlerin kıyamet gününde onu sıra dışı bir yolculuğa çıkarırken tüm evleri yıkıma uğratan evlerin bu kıyamet gününde dünya düzeni yeniden değişiyor. Her şey altüst oluyor. 

 

Kitap Hakkında 

 

KIYAMET GÜNÜ GELDİ AMA BU BAŞKA BİR KIYAMET: EVLERİN KIYAMETİ! 

Bir zamanlar, evine körkütük âşık olan tuhaf bir adam varmış. Bu adamın evine aşkı bambaşkaymış. Tutkuyla bağlıymış evine, hani böyle iki insan arasında göreceğiniz cinsten. Evini o kadar seviyormuş ki ona evlenme teklifinde bile bulunmuş. Üstelik evinin de onun bu teklifini kabul ettiğine inanmış. Ne yazık ki düğünlerinden hemen önce birbirlerinden kopmak zorunda kalmışlar. O gün büyük günmüş yani evlerin kıyamet günüymüş. O gün dünyadaki bütün evler anlaşılamayan bir nedenle yıkılmış. Sanki bütün evler intihar etmiş gibi. Sevgilisinin yıkımıyla mahvolan bu çaresiz âşık, sevgili evine ne olduğunu bulmak için yola çıkmış…

 

Kitap Hakkında Ne Dediler

“Bu zamana kadar yazılmış en uçuk kitap bu. Hatta belki de bundan daha uçuk bir kitap yazılamayacaktır. Donihe, bizarro kurgunun ardındaki gizli kahramandır.” 

Carlton Mellick III, İblis Burger’in yazarı

 

Yazar Hakkında

Kevin L. Donihe

Astoria, Oregon’da yaşayan Kevin L. Donihe’nin ondan fazla kitabı bizarro yazının önde gelen yayıncılarından Eraserhead Press tarafından yayımlanmıştır. Kısa öyküleri ve şiirleri Psychos: Serial Killers, Depraved Madmen, Clinically Insane, The Mammoth Book of Legal Thrillers, ChiZine, The Cafe Irreal, Electric Velocipede, The Best Bizarro Fiction of the Decade ve diğer birçok mecrada yer almıştır. Aynı zamanda Kevin L. Donihe, Raw Dog Screaming Press’ten yayımlanan Bare Bone antoloji serisinin editörlüğünü yapmıştır.


İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109