CHP Kadıköy'de dev miting gerçekleştirdi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun mitingi için vatandaşlar Kadıköy'e aktı. Kadıköy Meydanı'nda adım atacak yer kalmadı. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son seçim mitingini Kadıköy'de gerçekleştirdi. Mitinge 350 binin üstünde CHP'li katıldı.

CHP Kadıköy'de dev miting gerçekleştirdi
CHP Kadıköy'de dev miting gerçekleştirdi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun mitingi için vatandaşlar Kadıköy'e aktı. Kadıköy Meydanı'nda adım atacak yer kalmadı. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son seçim mitingini Kadıköy'de gerçekleştirdi. Mitinge 350 binin üstünde CHP'li katıldı.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA

İstanbul'un en büyük ilçelerinden olan Kadıköy Meydanı'nda toplanan partililer, CHP bayraklarıyla yarınki seçim öncesinde CHP'ye destek verdi.

CHP mitingi nedeniyle Kadıköy Rıhtım Meydanı'nda adım atacak yer kalmadı. Yapılan anonslarda vatandaşların yoğun kalabalık dolayısıyla Haydarpaşa Garı'na doğru yürümeleri istendi. Bu arada CHP reklamlarında oynayan ve 'oyum Sarıgül'e' diyen teyze de miting alanındaki yerini aldı.

GÖZTEPE'DEN KADIKÖY'E YÜRÜDÜLER

Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi'nin Kadıköy Meydanı'nda düzenlediği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılacağı miting öncesi vatandaşların bir kısmı Göztepe Parkı önünde toplandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da bulunduğu konvoyun Göztepe'ye gelmesi üzerine kalabalık Bağdat Caddesi'nden mitingin yapılacağı Kadıköy Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti.

Kılıçdaroğlu'na CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Kadıköy Belediye Başkan Adayı Aykurt Nuhoğlu da eşlik etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'un vicdanına, özellikle de AK Parti'ye oy veren yurttaşlarına seslenmek istediğini belirten Kılıçdaroğlu, kendisinin hükümeti eleştirdiğini, AK Parti'ye oy verenlerin bu eleştirileri üzerlerine almamaları gerektiğini, kendisinin onlara her zaman saygı duyduğunu söyledi.

Seçmenlere, "Bize oy ver, yolsuzluğu önleyeceğiz, yoksulluğu bitireceğim, yasakları kaldıracağım" denildiğini ancak yeni yasakların getirildiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, bu yasakların arkasının geleceğini ancak kendisinin bu yasakların hesabını soracağını aktardı.

Kılıçdaroğlu, bütün yurttaşlarını sevdiğini ve onlara güvendiğini kaydederek, onlardan oy kullanırken ellerini vicdanlarına koyarak kullanmasını istedi.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Kendi hırsızlıklarını kaptmak ve gündem değiştirmek için Suriye'ye giriş planları yapıyorlardı. Bir Bakan, 3 bürokrat oturmuşlar sanki kahve sohbeti yapıyorlar. O da düştü internete. Birisi diyor ki; 'Süleyman Şah Türbesi'ne saldıralım. Ben adam göndereyim, oraya saldıralım'. Süleyman Şah Türbesi'ni bizim askerlerimiz koruyor. Nöbetçi var. Buradan adam göndereceksiniz, Süleyman Şah Türbesi'ne saldıracaklar, ya da onların militanı bizim askerlerimizi öldürecek. Bir gerekçe bulacağız ve Suriye'ye gireceğiz. Daha önemli olan devletin genleriyle oynadılar. Devletin mahremiyeti diye bir şey kalmadı. Şimdi diyor ki 'yasak getirdim.' Bütün dünyanın öğrendiğini sizden saklamak istiyor. Neymiş devlet sırrıymış. Kahveye düşen bilgi ne zamandan beri devlet sırrı olmaya başladı. Bütün bu kirlilikleri biliyoruz."
"Yardımlar bizim dönemimizde artacak"

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın daha düne kadar, "Şu CHP var ya CHP, bunlar gelirse devleti yönetemez" dediğini hatırlatarak, "Hayatımda duydum en saçma söz bu. Devletin kuran parti, devleti nasıl yönetemeyecek?" dedi.

"CHP gelirse yardımları kesecekmiş. Sanki kendi cebinden ödüyor da gidince yardımlar kesilecekmiş. Size söz bütün İstanbul, Türkiye duysun. CHP iktidarında hiçbir yardım kesilmeyecek, tam tersine artacaktır. Biz onlar gibi yardım yapmayacağız. İnancımız, insana saygımız var. Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Biz böyle yardım yapacağız" ifaedlerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, kendilerine yönelik söylenen "Bunlar gelirse devleti yönetemez" sözünü hatırlatarak, "Biz devleti onlar gibi yönetemeyiz. Hırsızlık, kul hakkı yemek nedir bilemeyiz. Bizim o taraflarda bezimiz yok. Biz devleti adam gibi, vatandaşa hizmet için yönetiriz" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Çocuklarınızı, ülkenizi, bayrağınızı seviyorsanız, ülkenin geleceğini düşünüyorsanız, her yurttaşın sandığa gitme görevi vardır. Sandığa gitmeyenin şikayet etme hakkı yoktur. Sandığa gideceğiz oyumuzu kullanacağız. Nasıl kullanacağız? Helalden yana mı haramdan yana mı? 6 okun böğrüne 'evet' mührünü basacağız. Söz mü?" ifadelerini kullandı.




Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2014, 20:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER