YAMAÇ PARAŞÜT PİLOTLARI ÇANKIRI’DA BULUŞTU

XC Uluslararası Yamaç Paraşütü Mesafe Yarışması 1. Ayağı’nın açılış töreni gerçekleşti.

YAMAÇ PARAŞÜT PİLOTLARI ÇANKIRI’DA BULUŞTU
YAMAÇPARAŞÜT PİLOTLARI ÇANKIRI’DA BULUŞTU

XC Uluslararası Yamaç Paraşütü Mesafe Yarışması 1. Ayağı’nın açılış töreni gerçekleşti. Çankırı’nın Bayramören ilçesinde gerçekleşen yarışma 7 Temmuz Pazar gününe kadar devam edecek.

Çankırı Valiliği, Bayramören Kaymakamlığı, Bayramören Belediyesi,  Türk Hava Kurumu ve Türkiye Hava Sporları Federasyonu iş birliğiyle gerçekleştirilen      XC Uluslararası Yamaç Paraşütü Mesafe Yarışması’nın açılışı, düzenlenen törenle gerçekleşti. Törene; Bayramören Kaymakamı Ayhan Terzi, Bayramören Belediye Başkanı Ahmet Özen, Yarışma Koordinatörü Alim Yıldırım, Türk Hava Kurumu görevlileri, yarışmacılar ve yöre halkı katıldı.

Mehter Takımı’nın ihtişamlı gösterisi ile başlayan açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. İstiklal Marşı’nın hemen ardından protokol üyeleri konuşmalarıyla süren tören katılanlara keyifli anlar yaşattı.

Açılış konuşmalarının ilkini yapan Yarışma Koordinatörü Alim Yıldırım, yarışmanın organizasyonu sırasında büyük çabalar harcayan Bayramören Kaymakamı Ayhan Terzi’ye, Bayramören Belediye Başkanı Ahmet Özen’e, Türk Hava Kurumu ve Türkiye Hava Sporları Federasyonu’na şükranlarını sundu. Yıldırım, birçok havacılık kulübü üyesinin ve sporcunun katıldığı yarışmanın ikinci ayağını da gerçekleştirmek istediklerini dile getirdi.

Protokol üyelerini, kurumları, yarışmacıları, basın mensuplarını ve Bayramörenli vatandaşları selamlayarak konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Ahmet Özen, yarışmanın gerçekleşmesine katkı sağlayan başta Kaymakam Ayhan Terzi olmak üzere,  THK Genel Başkanı Osman Yıldırım’a, Türkiye Hava Sporları Federasyonu Nihat Ermihan’a Havacılık ve Eğitim Başkanı Bekir S. Akyüz’e teşekkür etti. Özen, konuşmasına şöyle devam etti: “ 2008, 2009, 2010 ve 2011 yıllarında düzenlenen yamaçparüşüt yarışmalarını başarıyla gerçekleştirerek bu günlere geldik. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz yarışmadan da alnımızın akıyla çıkacağımıza inancım tamdır. Yurt içi ve yurt dışından ilçemize gelerek yarışmaya katılan pilotlarımızın kazasız, belasız ve güven içinde uçmaları en büyü arzumuzdur. Yarından itibaren başlayıp 7 gün boyunca devam edecek bu yarışmanın ilçemize, ilimize ve ülkemize katkı sağlayacağını düşünüyorum.”

Konuşmasına protokol üyelerini ve törene katılanları selamlayarak başlayan Kaymakam Ayhan Terzi “Değerli ilçemize hoş geldiniz” dedi. THSF ve THK’nın ortak çalışmalarıyla bu yıl gerçekleşen yarışma ve 2008’den beri ilçede düzenlenen yamaçparaşüt yarışmalarının kendileri için bir şans olduğunu belirten Terzi, emeği geçen herkese şükranlarını sundu. İlçelerin tanıtılmasında bu tür sportif faaliyetlerin önemini vurgulayan Terzi, bu tür faaliyetlerin ilerleyen yıllarda da devam etmesi kendileri için onur ve gurur kaynağı olacağını söyledi. Terzi, 7 gün boyunca sürecek yarışmalarda hiçbir kaza yaşanmamasını temenni ettikten sonra yarışmacıların iyi dereceler elde etmeleri dileğiyle yarışmacılara başarılar diledi.

Yarışmanın kapanış töreni ise 7 Temmuz 2013 Pazar günü gerçekleşecek.
     

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2013, 18:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER