Üretim Atölyesi Depremzede Çocuklar İçin Pelüş Oyuncak Yapıyor

Çankırı Belediyesi Üretim Atölyesi, pelüş oyuncak yapımını hızlandırdı.

Üretim Atölyesi Depremzede Çocuklar İçin Pelüş Oyuncak Yapıyor

Üretim Atölyesi Depremzede Çocuklar İçin Pelüş Oyuncak Yapıyor

Çankırı Belediyesi Üretim Atölyesi, pelüş oyuncak yapımını hızlandırdı.

Türkiye’nin dört bir yanından, depremin harap ettiği on ilde arama ve kurtarma çalışmalarına katılan ekipler,  çocukları mutlu etmek için ellerinden gelen gayreti gösteriyor. Uzmanların “Çocuklar oyunla, oyuncakla atlatacaklar bu süreci” açıklamalarının ardından Çankırı Belediyesi Üretim Atölyesi, pelüş oyuncak yapımını hızlandırdı. Ellerindeki tüm işi bırakan atölye, depreme en ağır şekilde şahitlik etmiş çocuklar için oyuncak yaparak onlara moral verecek.


Tüm Türkiye’nin yüreğini dağlayan 6 Şubat depremi için gönüller yardımda yarışıyor. Bir taraftan insanları yaşatma gayreti bir taraftan hayatta kalan depremzedelere umut aşılamaya çalışan yardımseverler, tüm enerjilerini deprem bölgesi için harcıyor. Deprem bölgelerinden diğer şehirlere yerleştirilen depremzedelerin yaşam koşulları iyileştirilmek için yoğun uğraş veriliyor. Yardım kampanyaları,  arama kurtarma çalışmaları ile bölgeye destek vermeye devam eden Çankırı Belediyesinin Üretim Atölyesinde görev yapan kadınlar, tüm işlerini erteledi ve depremzede çocuklar için kolları sıvadı. Gönüller, bu kez çocukları bir nebze olsun mutlu edecek, onlara arkadaş olacak pelüş oyuncak yapımı için bir araya geldi. Kalıplar çizildi, kumaşlar kesildi ve atölye çalışanları en güzel oyuncağı yapmak için çalıştı. 35 farklı kalıptaki yüzlerce oyuncak, yakın zamanda depremzede çocuklar ile buluşacak.


Atölye çalışanlarından Ayşe Aydın, işçi kıyafetleri diktiklerini, şimdi de depremzede çocuklar için gönüllü olarak oyuncak ürettiklerini söyledi. Aydın, “Bu işi tüm arkadaşlarımız ile anne yüreğiyle, sevgiyle yarış halinde yapıyoruz.” dedi. 


Semra Yalçın, “Doğal afet, çok büyük bir felaket geçirdik, ama zaruri ihtiyaçlar karşılandığı için çocukların psikolojik durumları da önemli. Çocuk her yerde çocuk. Biz de onlar için oyuncak üretiyoruz.” diye konuştu. 


Nefise Şentürk ise Çankırı Belediyesi Üretim Atölyesi olarak tempolu bir çalışmaya girdiklerini söyleyerek “Depremzede çocuklarımızı sevindirmek için onlara oyuncaklar yetiştirmeye çalışıyoruz. Onları sevindirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bu süreçten sonra arkalarında ve yanlarında olduklarımızı bilsinler. Onlar için elimizden gelenin en iyisini yapacağımıza söz veriyoruz.” şeklinde konuştu. 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER