Taksimde Atatürk Anıtına Tuzdan Çelenk

Vali Özcan, Yarenler ve Çankırılı Kadınlar ile Taksim Atatürk Anıtı’na Tuzdan Çelenk Sundu. Çankırı’dan geçen İstiklal Yolu’nun Yolcuları İstiklal Caddesi’nde şehitlere saygı amacıyla sessiz yürüyüş yapıldı.

Taksimde Atatürk Anıtına Tuzdan Çelenk
Çankırı Tanıtım Günleri etkinliği 27 Eylül 2012 Perşembe günü saat 10.00’da Galatasaray Lisesi önünden Valimiz Vahdettin Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Vali Yardımcısı Fatih Yılmaz, Ak Parti İl Başkanı Salim Çivitçioğlu ve Eşi Seçil Çivitçioğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Canbaz, İstanbul İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sabri Kaya, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, Çankırı Sivil Toplum Kuruluşları, Çankırılılar Vakfı Genel Başkanı Eşref Harmandar, Çankırı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Vahap Yartaş,  Yarenler ve çok sayıda İstanbul’da yaşayan Çankırılıların katılımıyla başladı.

İstiklal Caddesi' nden Taksim’e kadar şehitlere saygı amacıyla sessiz yürüyüş yapan kortejde Valimiz Vahdettin Özcan ve yarenler tarafından İstanbullulara Çankırı Kaya Tuzu dağıtıldı. İlginç görüntülere sahne olan yürüyüş, çok sayıda yabancının da ilgisini çekti.

Taksim Anıtı’na Valimiz Vahdettin Özcan, Yarenler ve İstiklal Yolu’nun yolcularını temsilen Çankırılı bayanlar tarafından tuzdan çelenk sunuldu. Ulu Önder Atatürk ve tüm Şehitlerimizin anısına saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Vali Özcan, yaptığı konuşmada, “Burada tarihi bir gün yaşıyoruz. İstiklal Yolu’nda yaptığımız şehitlerimize saygı yürüyüşü sonrası Taksim Atatürk Anıtı’na ilk defa tuzdan yapılmış çelengimizi sunduk. Tüm Çankırılıları birlik ve beraberlik içinde bir arada görmekten son derece mutluyum. Bizimle birlikte olan tüm Çankırılılara  ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hepinizi Feshane’ye davet ediyorum” dedi.

Güzel bir ahenk içinde tamamlanan yürüyüş ve çelenk sunma sonrası tüm Çankırılılar Feshane’ye gitmek üzere hareket etti.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2012, 00:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER