Ölen kapıcının serveti mahkemelik oldu

Kızılay’da bir iş merkezinde kapıcılık yaparak emekli olan Kaşkaya, 28 Kasım 2015’te öldüğünde arkasında büyük bir miras bıraktı.

Ölen kapıcının serveti mahkemelik oldu
 Ölen kapıcının serveti mahkemelik oldu

Kızılay’da bir merkezinde kapıcılık yaparak emekli olan Kaşkaya, 28 Kasım 2015’te öldüğünde arkasında büyük bir miras bıraktı.
Ankara'da 30 yıl kapıcılık yapıp, 88 yaşında ölen Çankırı/Orta ilçesi Yenice köylü Mehmet Kaşkaya’nın Çankaya’da 8, Pursaklar’da 3 daire, 1 arsa, bankada 1 kilo altın ve 700 bin lirası 5 çocuğu arasında paylaşılamadı.
30 yıl kapıcılık yapıp, 88 yaşında ölen Çankırı ili Orta ilçesi Yenice köylü Mehmet Kaşkaya’nın Çankaya’da 8, Pursaklar’da 3 daire, 1 arsa, bankada 1 kilo altın ve 700 bin lirası 5 çocuğu arasında paylaşılamadı.

Kızılay’da bir iş merkezinde kapıcılık yaparak emekli olan Kaşkaya, 28 Kasım 2015’te öldüğünde arkasında büyük bir miras bıraktı. Kaşkaya’nın erkek çocukları Selahattin, Sebahattin, Bayram ve Mesut Kaşkaya, kız kardeşleri Gülvade Gümüş’ü babalarının mallarını üzerine geçirmekle suçlayarak dava açtı. Gülvade Gümüş, “Babama ben bakıyordum, hastalığı döneminde de ben yanındaydım. Hepsini kendi rızasıyla verdi” savunması yaparken, 4 erkek çocuk ise “Son dönemde geçirdiği rahatsızlıklar nedeniyle akli dengesini yitirdi, kız kardeşimiz de bu durumdan yararlanarak mallarına kondu” iddiasında bulundu.

YERİNDE: 2, DEĞİL: 2
Hürriyet’ten Fevzi Kızılkoyun’un haberine göre; Kaşkaya’nın “akli dengesinin yerinde olup olmadığına” dair 2’si ölmeden önce, 2’si öldükten sonra hazırlanan 4 farklı rapor ise kafaları karıştırdı. Kaşkaya ölmeden önce Yenimahalle İlçe Devlet Hastanesi’nden 25 Ocak 2013 tarihinde verilen raporda, “akli melekelerini bozacak herhangi bir ruhsal ya da akıl hastalığı bulunmadığı, akli melekelerinin yerinde olduğu”; Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin 3 Eylül 2013 heyet raporunda da “Akli dengesinin yerinde olmadığı, akli dengesinin normal bir yaşama izin vermediği, beyanı alınabilecek durumda olmadığı, devamlı koruma ve bakıma muhtaç olduğu” savunuldu.

İSTİNAF'A GİTTİ
Kaşkaya öldükten sonra 9 Ekim 2017’de İstanbul 4’üncü Adli Tıp İhtisas Kurulu, “Akli dengesi yerindeydi, karar verecek durumdaydı” raporunu yazdı. Mahkemece atanan tıp fakülteleri öğretim üyelerinden oluşan bilirkişi heyeti ise 4 Eylül 2018’de “Satış işlemlerinin yapıldığı dönemde akli dengesinin akıllıca yaşam sürmesi için yeterli olmasının, akli dengesinin normal bir yaşama izin vermesinin mümkün olmadığı, akli melekelerinin yerinde olmadığı” yönünde rapor verdi.

Davanın görüldüğü Ankara 8. Asliye Hukuk Mahkemesi Eylül 2018’de, Kaşkaya’nın 4 erkek çocuğunun taleplerini reddederek kız kardeşleri Gülvade Gümüş’ün lehine karar verdi. Kaşkaya’nın 4 erkek çocuğu mahkeme kararına itiraz ederek dosyayı 9 Kasım’da istinaf mahkemesine taşıdı.


88 yaşında yaşama veda eden ve hayatını 30 yıl kapıcılık yaparak kazanan Mehmet Kaşkaya eşi ve oğlu Sebahattin Kaşkaya ile birlikte...

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109