Japon ve Çankırılı Dayanışması Güçleniyor

Japon ve Çankırılı Dayanışması GüçleniyorÇankırı, Uzak Doğu’ya Daha Yakın

Japon ve Çankırılı Dayanışması Güçleniyor

Yerel yönetimler hibe projesi için Çankırı’ya gelen Japonya Büyükelçiliği Ekonomi Bölümü İkinci Sekreteri Mitsunori Watanabe, Çankırı Belediyesi’ne ziyaret gerçekleştirerek projeyi bizzat anlattı.

Japon lastik üreticisi ve kauçuk firmasının Çankırı’ya yapacağı dev yatırımın ardından şimdi de Japonya Büyükelçiliği’nden bir ziyaret gerçekleşti. Belediye Başkan Vekili Rafet Alemdar tarafından ağırlanan Japonya Büyükelçiliği Ekonomi Bölümü İkinci Sekreteri Mitsunori Watanabe, Türkiye’deki her şehri kapsam içine alan ve temel insani ihtiyaçları karşılamak üzere hazırlanmış kalkınma projelerine yönelik hibe projelerinden bahsetti.

Çankırı’nın Japonya Büyükelçiliği için farklı bir anlam taşıdığını ifade eden Watanabe “Bizim bir şirketimiz, Çankırı’ya fabrika kurmaya hazırlanıyor. Çankırı’ya özel bir ilgi gösteriyoruz. Bu yüzden yerel yönetimler hibe projesinin tanıtımını bizzat kendimiz yapmak istedik.” diye konuştu.

Belediye Etüd Proje Müdürlüğü tarafından belirlenen konular dâhilinde hazırlanacak proje, diğer illerden gelen projelerle yarışarak Çankırı Belediyesi adına hibe desteği almaya çalışacak.



Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2013, 16:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER