İstanbul'daki Çankırılılar daha da bilinçlenmeye, büyümeye devam ediyor !

Geçtiğimiz cumartesi günü Çankırılılar Platformu'nda gerçekleşen Türkiye'de Kadın Hakları ve Önemi söyleşisine konuşmacı olarak katılan Av. Özgür UYSAL kadın hakları konusunda önemli mesajlar verdi.

İstanbul'daki Çankırılılar daha da bilinçlenmeye, büyümeye devam ediyor !

Çankırılılar Platformu Kadın Kolları Başkanı Şerife TOKYAY'ın yönettiği söyleşide katılımcıların ilgisi bir hayli yoğundu.

Konuşmasına Kadın Hakları kavramına değinerek başlayan Av. Özgür UYSAL'ın konuşması yaklaşık 2 saat sürdü. Kadın Hakları İhlallerinin önlenmesi için ilk koşulun bilinçlenme olduğunu vurgulayan Av. Özgür UYSAL, Kadın Hakları konusunda erkeklerin de en az kadınlar kadar bilinçli olması gerektiğini söyledi.

Konuşmasının devamında gerekli kanunların çıkmasına rağmen uygulamada eksikliklerin olduğuna değinen Av. Özgür UYSAL bu aksaklıkları kadınların kenetlenerek aşabileceğini belirtti. Konuşmasını kadın haklarına yönelik Uluslararası Hukuk da ve Türk Hukuku 'da bulunan maddeleri açıklayarak bitiren Av. Özgür UYSAL dinleyiciler tarafından alkışlandı.

Söyleşiye katılan Çandef Başkanı Sayın Vahap YARTAŞ ise verdiği sevgi mesajları ile önemli noktalara değindi. Cinsiyet ayrımcılığını kınayan Sayın Vahap YARTAŞ bunun için ailenin önemine değinerek eşlerin birbirlerine karşı anlayışlı olması gerektiğini söyledi.

Söyleşinin bitiminden sonra katılımcıların bir daha bu etkinliğin tekrarlanması üzere talepte bulunduğu görüldü.

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2012, 13:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER