Ilgaz Büyükhacet Gençlik Yürüyüşü

"X. GELENEKSEL ILGAZ BÜYÜKHACET GENÇLİK HAFTASI YÜRÜYÜŞ VE TIRMANIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ"

Ilgaz Büyükhacet Gençlik Yürüyüşü
Ilgaz Büyükhacet Gençlik Yürüyüşü

"X. GELENEKSEL ILGAZ BÜYÜKHACET GENÇLİK HAFTASI YÜRÜYÜŞ VE TIRMANIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ"

Çankırı Valiliği 2015 Yılı Gençlik Haftası Etkinlikleri çerçevesinde planlanan X. Geleneksel Ilgaz Büyükhacet Gençlik Haftası Yürüyüş ve Tırmanışı 23-24 Mayıs 2015 tarihlerinde gerçekleştirilmiştir.
Dağcılık Federasyonu Çankırı İl Temsilciliği&Çankırı Dağcılık, Doğa Sporları ve Arama Kurtarma Spor Kulübü

tarafından organize edilen etkinliğe Çankırı Bölgesinden 7, Zonguldak (Karadeniz Ereğlisi) Bölgesinden ise 2 sporcu katılmıştır. 23 Mayıs Cumartesi 09.00 da Anıt Alanında buluşan sporcular Ilgaz Mülayim Yaylasına kamp kurmuşlar, öğleden sonra Süt Gölleri mevkisine (2100 m) kısa bir antrenman yürüyüşü (5 km) gerçekleştirmişlerdir. 24 Mayıs Pazar 06.00 da Mülayim Yaylasından (1600 m) başlayan tırmanış etkinliğinde sırasıyla Belen Gediği (1950 m, 5 km), Kaynar (2050 m, 6 km), Taşlık Sırtı (2150 m, 7 km) klasik rotasını izleyerek 11.30 sularında katılan sporcuların tamamıyla birlikte Büyükhacet Tepe  (2587 m, 10 km) zirvesi gerçekleştirilmiştir.

Havanın bozması üzerine fotoğraf çekimizi takiben inişe geçen kafile, yoğun yağmur ve doluya maruz kalmış olup zirve yapmanın ve görevi başarıyla tamamlamanın mutluluğu ile 16.00 sularında kamp alanına ulaşarak etkinliği tamamlamışlardır.

X. Geleneksel Ilgaz Büyükhacet Gençlik Haftası Yürüyüş ve Tırmanışına katılarak birlikte zirveye ulaştığımız Çankırı ve Zonguldak’tan katılan sporcularımızı tebrik ediyor, etkinliği programa alan Sayın

Valimiz Vahdettin ÖZCAN ve ÇANDAK&Çankırı Dağcılık Doğa Sporları ve Arama Kurtarma Spor Kulübü Başkanı Sayın Nuri ERKENCİ’ye teşekkür ediyorum.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2015, 22:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER