CUMHURBAŞKANIMIZ KARATEKİN ÜNİVERSİTESİNİ ZİYARET ETTİ

Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, Çankırı ziyareti çerçevesinde Karatekin Üniversitesini ziyaret etti. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, Rektörlük makamında Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’ü karşıladı.

CUMHURBAŞKANIMIZ KARATEKİN ÜNİVERSİTESİNİ ZİYARET ETTİ
Rektör Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, Uluyazı Kampüs alanında yapılan inşa çalışmaları, üniversitemizin bilimsel projeleri ve çalışmaları, Uluslararası Dil Merkezi, üniversite laboratuarları,  akademik yapı ve dört yıllık süreç içinde üniversitemizin aldığı yol konusunda Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’e bilgi sundu. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, ülkemizin yeni yüksek öğretim kurumlarından biri olan Çankırı Karatekin Üniversitesi’ni ziyaret etmekten ve değerli akademik kadrosu, idari çalışanları ve öğrencileriyle bir araya gelmekten büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA


Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, Çankırı gibi medeniyetlerin izlerini taşıyan bir şehrimizde, böyle bir bilim yuvasının kurulması ve hızla büyümesi mutluluğumuzu artırmaktadır dedi. Üniversite’nin bilimsel faaliyetleriyle şehir ve bölge kalkınmasına değerli katkılarda bulunacağına, tarihi, doğal, kültürel zenginlikleriyle Çankırı’yı dünyaya tanıtacağına inandığını söyleyen ve tüm mensuplarına başarılar dileyen Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül; üniversitemizin anı defterini yazdı.

Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, 28 yıl sonra Çankırı’ya giden ilk cumhurbaşkanı olarak Valilik önünde ve Belediye Meydanında coşkuyla karşılandı. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül,  ziyaretlerinde hediye kabul etmediği için Çankırı Valisi Vahdettin Özcan 38 öğrenciye burs temin edildiğini, ayrıca Gül’ün ziyareti anısına Polis Meslek Eğitim Merkezi’nde 5 bin ağaç dikildiğini söyledi.

Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, Çankırı Valiliği önünde ellerinde Türk Bayrakları ve üzerinde 'Halkın Cumhurbaşkanı Hoşgeldiniz', 'Gönlümüzde Güller Açtı', 'Cumhurun gerçek temsilcisi hoş geldin' yazılı dövizlerle karşılandı. Vali Vahdettin Özcan, Çankırı Milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz ile Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş ve protokol tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Gül, yağmur altında kendisini bekleyenleri selamladı.

Karşılamada Kore ve Kıbrıs gazileri ile şehit aileleri de hazır bulundu. Gül, gazilerle şehitlere yakın ilgi gösterdi. 28 yıl sonra cumhurbaşkanını gören Çankırılılar şehirde binaları Türk Bayrakları ile donattı.

Dışişleri Bakanı ve milletvekili olduğu dönemlerde geldiği Çankırı'yı cumhurbaşkanı olarak ziyaret ettiğini hatırlatan Gül, “Bazen Ankara’ya çok yakın olmanın avantajı da dezavantajı da oluyor. Her zaman rahat gidebiliriz dediğimiz için belki biraz gecikmiş oldu ama bu gelişimde, Ankara'dan buraya gelene kadar bir çok şeyin değiştiğini görmekten büyük memnuniyet duydum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2012, 18:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER