Çankırı'da engelli hasta ve hamilelere 'sıcak hava' izni

Çankırı'da kamu görevlisi hamile ve emzikli bayanlar ile engelliler ve kronik hastalığı olanlar aşırı sıcaklar nedeniyle cuma gününe kadar idari izinli sayılacak.

Çankırı'da engelli hasta ve hamilelere 'sıcak hava' izni

 Çankırı'da “sıcak hava” izni

Recep Kenan/Ataşehirweb.com

Çankırı'da kamu görevlisi hamile ve emzikli bayanlar ile engelliler ve kronik hastalığı olanlar aşırı sıcaklar nedeniyle cuma gününe kadar idari izinli sayılacak.


Çankırı Valiliği, Çankırı'da son günlerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle kamu görevlisi hamile ve emzikli kadınlar, engelliler ve kronik hastalığı olanlar bugün öğleden sonra ve cuma günü idari izin verdi.


Çankırı'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle kamu görevlisi hamile ve emzikli kadınlar, engelliler ve kronik hastalığı olanlar bugün öğleden sonra ve cuma günü idari izinli sayılacak.


Çankırı Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Çankırı'da son günlerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği, özellikle hafta sonuna kadar kuvvetli sıcak hava dalgasının devam edeceği belirtildi.

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve emzikli kadınlar, raporla belgelenen şeker, kalp-damar, kanser, karaciğer, böbrek ve kronik solunum sistemi hastalıkları bulunanlar ile yüzde 40 ve üzeri engelli personelin, bugün öğleden sonra ve cuma günü sağlık-idari izinli sayılmalarının uygun görüldüğü kaydedildi.

 Vahdettin özcan'ın vali olduğu Çankırı Valiliği'nin yazılı açıklaması şöyle:

Hamile ve Emzikli Bayanlar ile engellilere İdari izin

Çankırı'da kamu görevlisi hamile ve emzikli bayanlar ile engelliler ve kronik hastalığı olanlar aşırı sıcaklar nedeniyle idari izinli sayılacaklardır.

Çankırı ilinde son günlerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve özellikle hafta sonuna kadar da kuvvetli sıcak hava dalgasının devam edeceği hususu Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün hava tahmin raporlarından anlaşılmakla; İlimiz Kamu Kurum ve Kuruluşlarında görevli hamile ve emzikli bayanlar, rapor ile tevsik edilen şeker, kalp-damar, beyin-damar, kronik solunum sistemi hastalıkları, karaciğer, böbrek, kanser ve bunun gibi hastalıkları olanlar ile % 40 ve üzeri raporlu engelli personelin 26 Temmuz 2012 Perşembe günü öğleden sonra ve 27 Temmuz 2012 Cuma günü sağlık-idari izinli sayılmaları valiliğimizce uygun görülmüştür.

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2012, 13:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER