Çankırı Vakfı, Eğitim Gönüllülerini Buluşturdu

Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı olarak eğitimime gönül veren hemşehrilerimizle bir araya geldi.

Çankırı Vakfı, Eğitim Gönüllülerini Buluşturdu
 Çankırı Vakfı, Eğitim Gönüllülerini Buluşturdu

Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı olarak eğitimime gönül veren hemşehrilerimizle bir araya geldi.

İstanbul Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı, Eğitime gönül veren iş adamı ve bürokratlarla Fenerbahçe Demiryolları Sosyal Tesisleri’nde yemekli bir toplantıda bir araya geldi. Burs vererek eğitime katkı verenlerin, vakıf bağışçılarının buluştuğu toplantıya, eğitim gönüllüleri önde gelen Çankırılı siyasetçi ve bürokratlar da katıldı.

Bu seneki "Gönüllerin buluşması" toplantısını biraz daha farklaştırarak dost meclisi havasında geçmesini istediklerini belirten Çankırı Vakfı başkanımız Sami Soydal, hoşgeldiniz konuşmasına, Çankırı Valisi Mesut Köse, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Genelkurmay eski başkanı İsmail Karadayı ve Çankırı'nın duayeni eski Bakanımız Nevzat Ayaz'ın selamlarını iletti.  Başkan Soydal, 31’nci yılına giren Çankırı Vakfı’nın kuruluşunda emeği geçenlerden ebediyete irtihal edenlere kadar, emeği geçenlere teşekkür etti.


Yemekli toplantıya, Kağıthane Kaymakamı Hasan Göç, Kağıthane Müftüsü Mevlüt Haliloğlu, Sultangazi Ak Parti İlçe Başkanı Suzan Civan Dağlar, İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz ve Tuzla Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral İbrahim Özdem Koçer ile birlikte, Çankırı Vakfı eski Başkanları İskender Oflaz, Eşref Harmandar, Mütevelli Heyet Üyeleri ,Yönetim Kurulu üyeleri ve ÇENDEF yönetim kurulu üyeleri, Çankırılı bürokrat, siyasi parti temsilcileri ve STK başkanları katıldı.

300’ÜN ÜZERİNDE ÖĞRENCİYE BURS

Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı’nın 300’ün üzerinde öğrenciye burs verdiğini vurgulayan Vakıf Başkanı Sami Soydal, bursları her ayın 2. Cumartesi günü tanışma, dayanışma ve kaynaşmalarını sağlamak, kendilerini geliştirmelerine katkı vermek üzere Vakıf Merkezi'nde düzenledikleri panelde bir araya getirdikleri öğrencilere elden verdiklerini kaydetti.

ÇANKIRILILARIN SESİ OLMAYA ÇALIŞIYORUZ

Her üniversiteyi temsilen bir okul başkanları seçtiklerini, burs alsın almasın tüm Çankırılı öğrencilerin Vakfa gelmesini sağladıklarını kaydeden Başkan Sami Soydal, mezun olanların içerisinden evlilik yapanların, ticari ortaklık kuranların çıktığını belirterek, “Türkiye’de yaygın olarak yapılan lobicilik, cemiyetçilik kapsamında biz de Çankırı adına üzerimize düşeni yapıyoruz. İstanbul’daki 300 bin civarındaki hemşehrilerimizin gözü, kulağı ve sesi olmaya çalışıyoruz” dedi.

İstanbul'da Çankırılı öğrencilerin kalabileceği bir yurt yapmak istediklerini ve bu konuda çeşitli kurumlarla görüşmelerinin devam ettiğini belirten Başkan Soydal, “Yeri bulduğumuz anda yurdu hemen yapacağız. Öyle güzel bağışçılarımız var ki…  Verdikleri bursun yanında öğrencileri barındıracak yurt yapımında destek sözü veren tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

ÇANKIRI'DA KONUT SORUNU ACİLEN ÇÖZÜLMELİ

Yakın zaman önce yaptıkları Çankırı ziyaretinde, memlekette işsizlik sorunu kalmadığı, işçi sorununun ortaya çıkrığını gözlemlediklerinin altını çizen Sami Soydal, teşvikten faydalanmak isteyen sözde sanayici geçinen simsarların çalıştırdıkları işçilerin maaşını vermeden kapıya kilidi vurduklarını, bu durumun da yeni işçilerin kaygılanmasına neden olduğunu, Çankırı’daki konut açığının da bu durumu daha da güçleştirdiğini kaydetti. Soydal, konut açığında üniversite öğrencileri ve 15 Temmuz’dan sonra Ankara’dan gelen askeri birliğin etkisine dikkat çekti.

ILGAZ’DAKİ TESİSLER YORGUN

Çankırı’daki turizm yatırımlarının yetersizliğine de dikkat çeken Başkan Sami Soydal, en önemli turizm merkezi olan Ilgaz’daki ve Çavundur’daki tesislerin yorgun olduğunu, bölgenin ihtiyacına cevap vermediğini ifade ederek; yeni tesislerin yapılmasının gereğinin altını çizdi. Soydal, Çankırı’daki turizmin özel sektöre devredilmesi gereğini dile getirdi.

ÇANKIRILILARA HİZMET ETMENİN AZMİ, GAYRETİNDEYİZ

Sofrayı zenginleştiren nimetler değil, sofradaki kişilerin olduğunun altını çizen İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz de, Çankırı’nın önde gelen bürokrat ve işadamlarını buluşturan Çankırı Vakfı Başkanı Sami Soydal ve yönetimine teşekkür ederek; “Federasyon ve Vakıf olarak elimizden geldiği kadar İstanbul’da yaşayan Çankırılılara hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz ve bununla ilgili azim ve gayret içerisindeyiz. Bir çok programı birlikte yapıyoruz. 81 ili temsil edenlerden burs bağlamında Çankırı’yı temsilen İstanbul Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı ilk 10 arasına girer. Bu bizim için yeterli mi? Hedefimizi yüksek tutuyoruz. İşadamlarımıza bu alanda çok önemli görevler düşüyor. Veren el alan elden her zaman üstündür” şeklinde konuştu.

BURS VEREN DOSTLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Yardımlaşmanın, dayanışmanın ve eğitime katkının önemine değinen Ak Parti Sultangazi İlçe Başkanı Suzan Civan Dağlar’ın, organizasyonu düzenleyen vakıf yönetimi ve katılımcılara teşekkür ettiği konuşmasından sonra kürsüye gelen Kağıthane Kaymakamı Hasan Göç, Orta Asya’dan Ortadoğu’ya zorda kalan insanların Türkiye’yi seçtiğine işaret ederek; “Bu insanlar bizim kültürümüzü iyi biliyor. Türkiye’ye her hangi bir amaçla gelen o kadar memnun ayrılıyor ki; yakın ilgi, dostluk ve yardımseverlik duygularını bizzat yaşayınca tekrar gelmek istiyor. Gittiği yerde de anlatıyor. Bunlar suni şeyler değil. Bu duyguları yaşatacağız. Bu kapsamda görülen burs veren siz dostlarımıza teşekkür ediyoruz. İnşallah evlatlarımız bunun hakkını verir. Kendilerinden sonra gelen nesillere aktaracaklar. Bu bursları alan arkadaşlarımız biliyoruz ki bu gün içimizdeler.  Ve burs verecek duruma geldiler” dedi.

Arkadaşlarını temsilen geldiğini, kendisinin de burs alan bir üniversite öğrencisi olduğunu kaydeden Vakıf Gençlik Komisyonu Başkanı Halenur Koçyiğit de, düzenledikleri etkinliklere ve burs vererek sağladıklar destekleri için bütün arkadaşları adına teşekkür etti.

Kadıköy Fenerbahçe’deki Devlet Demiryolları Sosyal Tesilseri’nde düzenlenen toplantının yemek duasını da yaptıran Kağıthane Müftüsü Mevlüt Haliloğlu, yaptığı kısa konuşmasında; yardımlaşma ve dayanışmanın manevi değerlerlerle ilgisine değindi.

Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Yönetim Kurulu eski başkanları İskender Oflaz ve Eşref Harmandar ve diğer bazı katılımcıların kürsüye gelerek düşünce ve önerilerini dile getirdiği aynı zamanda kendilerini de tanıttığı toplantıda, diğer katılımcılar da bulundukları yerden yaptıkları kısa konuşmalarla kendilerini tanıttılar. 

ÇANKIRI İŞ DÜNYASI REHBERİ'NDE SONA GELİNDİ

Çankırı İş Dünyası Rehberi ile ilgili sona gelindiğini belirten Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı İkinci Başkanı Alişan Danacı da, 3 aya kadar baskıya girileceğini belirterek, rehberde yer almak isteyen Çankırılıların kendileri ile iletişime geçmelerini istedi. Rehberin koordinatörlüğünü yürüten Mustafa Haliloğlu da, rehberin bir ilk olduğunu ve tüm Çankırılı İş adamı ve esnafları buluşturacağını söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER