Çankırı'da Kadın girişimci Alıç Sirkesi ile ödül aldı

Çankırı'da Kadın girişimci “Dağlardan Gelen Sağlık Alıç Sirkesi” Projesiyle Jüri Özel Ödülünün Sahibi Oldu

Çankırı'da Kadın girişimci Alıç Sirkesi ile ödül aldı
Çankırı'da Kadın girişimci Alıç Sirkesi ile ödül aldı

Çankırı'da Kadın girişimci  “Dağlardan Gelen Sağlık Alıç Sirkesi” Projesiyle Jüri Özel Ödülünün Sahibi Oldu

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, “Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi” programı kapsamında 8 ilin katılımıyla düzenlenen yarışmada “Dağlardan Gelen Sağlık Alıç Sirkesi” isimli projesiyle Jüri Özel Ödülünü almaya hak kazanan Leyla Topçu’yu makamında kabul etti.

19 Kasım 2015 Perşembe günü gerçekleştirilen ziyarette Yapraklı Kaymakamı Yakup Ömeroğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Çakır, Yapraklı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Kamil Bilgi, Şekerbank Temsilcileri ve Leyla Topçu’nun eşi Halit Topçu hazır bulundu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Çakır proje hakkında bilgi vererek, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca başlatılan Şekerbank'ın desteği ile KOSGEB ve İŞKUR işbirliği ile yürütülen "Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı" kapsamında 8 İlin ( Balıkesir, Çankırı, Gaziantep, Kırklareli, Konya, Malatya, Muğla, Zonguldak) katılımıyla toplamda 407 girişimci kadın çiftçi tarafından proje hazırlandı. 407 proje arasında her il kendi birincilerini belirledi.

"Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi"' programı kapsamında İlimizde KOSGEB ve İŞKUR işbirliği ile istihdama yönelik sertifikalı 70 saat 10 gün süreli uygulamalı girişimcilik eğitimi verildi. Söz konusu eğitimde Merkez ve 4 İlçeden 51 kadın çiftçi eğitim alarak farklı ve özgün projeler hazırlamışlardır. İlimizde oluşturulan jüri tarafından 51 proje değerlendirilerek "Dağlardan Gelen Sağlık Alıç Sirkesi" ile Yapraklı İlçemizden Leyla Topçu birinci seçilmiştir.

15 Ekim Perşembe günü İstanbul'da 8 ilin katılımıyla Türkiye finali gerçekleştirilmiştir. 8 ilin birincilerinin yarıştığı programda birincilik ödülünü kaz yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılmasını amaçlayan '"Kazı Kazan Kaz Yetiştiriciliği" projesi ile Kırklareli, Jüri Özel Ödülü'nü ise Çankırı'dan "Dağlardan Gelen Sağlık Alıç Sirkesi" projesiyle Leyla Topçu almaya hak kazandı.

Şekerbank tarafından birinciye 30 bin lira, Jüri Özel Ödülünü alan projeye ise 15 bin lira destek sağlanacaktır. Öte yandan "Jüri Özel Ödülü"nü almaya hak kazanan projeye Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) tarafından mentorluk hizmeti verilecektir” dedi.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, gösterdiği başarılı çalışmalardan dolayı Leyla Topçu’yu tebrik ederek plaket takdim etti.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER