BEYKOZ'DA MERDİVENLİ SOKAKLAR YENİLENİYOR

BEYKOZ'DA MERDİVENLİ SOKAKLAR YENİLENİYOR

BEYKOZ'DA MERDİVENLİ SOKAKLAR YENİLENİYOR
BEYKOZ'DA MERDİVENLİ SOKAKLAR YENİLENİYOR

•    Her Mahalleye prestij sokak…
•    Beykoz’da her yıl on prestij sokak
•    Yenilenen merdivenli sokaklar hizmete açılıyor
•    Beykoz’un merdivenli sokakları yenileniyor

Seranit A.Ş’nin üniversite ve yerel yönetim işbirliği ile gerçekleştirdiği “Merdivenli Sokaklar Ulusal Öğrenci Tasarım Yarışması” kapsamında ikincilik ödülüne layık görülen proje Beykoz Göksu Mahallesi Buğday Sokak’ta uygulandı.
Yücelçelikbilek “Her Mahalleye prestij sokak yapacağız”

Beykoz Belediyesi’nin destekleriyle yenilenen Buğday Sokak, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışta konuşan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, her mahalleye prestij sokaklar yapılacağını belirterek, “Seranit A.Ş’nin gerçekleştirdiği yarışmada, Buğday Sokak için yapılan proje ikincilik ödülüne layık görüldü. Projeyi hazırlayan Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencileri Mete Keskin, Mehmet Örücü, Esra Yılmaz’a ve projeyi başarıyla uygulayan Seranit A.Ş Genel Müdürü Hamdi Altunalan’ın şahsında tüm emeği geçenlere teşekkür ederim. Güzel bir sokak oldu. Eksikliklerinin tamamlanmasıyla Göksu Mahallesi prestij bir sokaka sahip oldu. Hedefimiz her yıl on tane prestij sokak yapmaktır.” Dedi.
Altunalan “Sırada 6 ilçe daha var”

Seranit Genel Müdürü Hamdi Altunalan da yaptığı konuşmada, 2010’un Avrupa Kültür Başkenti yılı olmasından ve sosyal sorumluluk gereği bu projeyi gerçekleştirdiklerini ifade etti. Altunalan, “Yenilenmeye ihtiyacı olan ve insanların sıkça kullandığı sekiz merdivenli sokak belirledik. Sokakların yeniden tasarlanması için de ulusal bir yarışma başlattık. Yarışmaya 400’ü aşkın üniversite öğrencisi katıldı. Birbirinden güzel eserler ortaya çıktı. Bunları İstanbul’da 8 ilçede uygulamaya başladık. İkinci açılışımızı, yarışmada ikincilik ödülü ne layık görülen projeyle gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Buğday Sokak’ın yenilenmesinde Beykoz Belediyesi’nin büyük desteğini gördük. Teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi.

Konuşmaların ardından, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Seranit A.Ş Genel Müdürü Hamdi Altunalan, Göksu Mahalle Muhtarı Arzu Ulubent ve Buğday Sokak sakinlerinin katılımıyla sokağın açılışı gerçekleştirildi. Merdivenli sokağın yeni halini gören Göksu Mahallesi sakinleri Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’e teşekkür etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER